Vatan Partisi’nden İstanbul seçimlerinde koalisyon açıklaması!

Vatan Partisi’nden İstanbul seçimlerinde koalisyon açıklaması!

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, 23 Haziran seçimlerine yönelik flaş bir koalisyon açıklama yaptı.

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, Habertürk'te yenilenecek seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Yücel, "Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu aslında bir koalisyon." dedi.

Mustafa İlker Yücel'in konuya dair açıklamaları şu şekilde:

“Sayın Ekrem İmamoğlu Washington Post ve Alman gazetesinde bir yazı yazdı. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu aslında bir koalisyon. Diğer tarafta AK Parti'nin büyük hataları var. O yüzden Vatan Partisi'nin son 1-1,5 ayda işaret ettiği konular gözönüne gelmeye başladı. Belediyecilik anlayışında Vatan Partisi iki partiden tamamen farklılaşıyor. Türkiye eğer tarihinin en büyük sorunlarıyla karşı karşıyaysa, o zaman milletin bütün gücünü seferber edebilecek bu tehditlere cevap verebiliriz.”

“SEÇİMLERDE YAPILACAK TERCİHLERDE DAVUTOĞLU VE GÜL VAR”

Mustafa İlker Yücel, İstanbul seçimlerinde iki adayla birlikte Gül ve Davutoğlu tercihlrine de değinerek şunları söyledi: “Yaşanan usulsüzlüklerden dolayı iptal edilen 'İstanbul Büyükşehir Başkanlığı' için yeniden yapılacak olan seçime az bir süre kala iki rakip arasındaki yarış iyice hız kazandı. 23 Haziran’da sandık başına gidecek İstanbullular Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında tercihini yapacak. Ancak tercihleri merak edilen iki isim var. Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül...

AK Parti’ye alternatif yeni bir partinin hazırlığı içerisinde oldukları iddiaları ile gündeme gelen ekibin başını çeken Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül, İBB Başkanlığı için Binali Yıldırım’a açık desteğini açıklamaktan imtina ederken ibrelerinin Ekrem İmamoğlu’ndan yana kaydığına dair bir çok gelişmede yaşanıyor.

guldavutogluimamoglu-icresim.png

GÜL VE DAVUTOĞLU’NUN İSTANBUL SEÇİMLERİ AÇIKLAMALARI

Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül, 31 Mart seçimleri sürecinde Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’a destek açıklaması yapmazken seçim sonrası yaşanan ‘mazbata’ sürecinde İmamoğlu’ndan yana net bir tavır koydu.

GÜL YSK’YI ELEŞTİRİ

Gül, YSK’ya yapılan itiraz süreci sonlanmadan mazbatasını zoraki alan İmamoğlu ile ilgili "Hayırlı uğurlu olsun. Artık normalleşmenin zamanıdır, vaktidir" yorumunda bulundu.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal ederek CHP adayından mazbatayı geri almasıyla da ilgili açıklamada bulunan Gül, sert tepki göstermişti.

Gül şu ifadeleri kullanmıştı;

"Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız '367 Kararı' karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız."

DAVUTOĞLU YSK KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, YSK'nın seçimlerin iptali ve mazbata sürecindeki kararlarının evrensel hukuk ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırdığını ileri sürdü.

Davutoğlu şu ifadelerle İmamoğlu’na sahip çıktı;

 "Türk siyasi hayatının ve demokrasisinin tüm eksiklerine rağmen en önemli gücü sandığın meşruiyetidir. Ülkemizi en zor zamanlardan, kritik eşiklerden çekip çıkaran milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradesi olmuştur. Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır. Adil, kurallara uygun seçimler demokrasinin olduğu kadar ortak aidiyet bilincimizin de referans noktasıdır. YSK’nın kararı ise evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir."

YENİLENECEK SEÇİMDE DE AYNI NOKTADA MI BULUŞACAKLAR?

Kamuoyu, 23 Haziran seçimlerine az bir süre kala sessizliklerini koruyan AK Parti üyeliği devam eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tercihini neden net bir şekilde ortaya koyamadıklarını merak ediyor. AK Parti'ye alternatif olarak gösterilen olası bir yeni partinin başını çekecek olan iki ismin 23 Haziran seçimleri için CHP-İYİ Parti ve HDP ile aynı çizgide buluşacağı yorumları yapılıyor.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.