CHP İmamoğlu için açıklama yaptı ama bir tek o yoktu 

CHP İmamoğlu için açıklama yaptı ama bir tek o yoktu 

CHP seçimleri kazanan belediye başkanları genel merkezde toplayıp bina önünde Ekrem İmamoğlu için bir açıklama yaptı. Ama belediye başkanlar arasında bir tek İmamoğlu olmaması dikkat çekti. 

CHP'li Torun, genel merkez binası önünde partisinin belediye başkanlarıyla İstanbul seçimlerine ilişkin bir açıklama yaptı. 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Tümüyle demokratik kurallarla ve yollarla kazanılmış bir seçimin" dedi ama Ekrem İmamoğlu'na ise bu karade yer verilmedi. 

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir için itiraz süreci devam ederken İl Seçim Kkrulu tarafından mazbata verilen Ekrem İmamoğlu'na destek amaçlı CHP'li Belediye Başkanları genel merkezde toplatıldı. 

CHP 31 Martta seçimi kazanan belediye başkanları arasında Ekrem İmamoğlu'na yer vermedi. Burada bir açıklama yapan Torun, “1 Nisan sabahından bugüne kadar olan 32 günlük süre boyunca, AKP ve MHP’nin çeşitli sözcülerinin kurduğu sistematik baskıyla YSK’nın İstanbul Büyükşehir seçimlerini bir türlü sonuçlandıramamış olması, hukuk devleti adına kabul edilemez” ifadelerini kullandı. 

Torun açıklamasında İstanbul için ortaya çıkan şaibe iddiaları ve usulsüzlüklere değinmezken, YSK’nin İstanbul seçimleri ile ilgili aldığı ara kararların, daha önce örneği görülmediğini iddia ederek bunun siyasi kararlar olduğunu savundu. 

Torun, Erdoğan ve Bahçeli'nin İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan şaibe ve usulsüzlüklere dikkat çekerek seçimin iptal edilmesi hakkında açıklamaları olduğunu belirtirken CHP'nin ise YSK hakkında tehditvari açıklamalarını ise görmezden geldi. oluşturduğunu savunan Torun, şöyle devam etti:

Torun YSK'ya nasıl karar vereceği hakkında da yol göstererek, "YSK, hukuka dayalı karar vermeli ve seçimle gelenin seçimle gittiği bir ülkede yaşadığımızın garantisi olmayı sürdürmelidir" dedi.

Torun seçimde ortaya çıkan bir çok usulsüzlük ve şaibelere hiç bir şekilde değinmediği açıklamasında, "Tümüyle demokratik kurallarla ve yollarla kazanılmış bir seçimin, siyasi baskılarla soyut iddialarla ve gerçek dışı kara propaganda yollarıyla gasp edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" dedi. 

İMAMOĞLU SEÇİMİ KAZANMIŞ OLARAK GÖRÜLMÜYOR

CHP 31 Martta seçimi kazanan belediye başkanlarını topladığı genel merkezde bir tek mazbatasını almış ve göreve başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılmadığı gözlerden kaçmadı. Bu durum CHP'nin henüz İmamoğlu'nun seçimi kazanmadığı olarak yorumlandı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.