İmamoğlu, 'Erdoğan'ı şimdilik kenara aldı!

İmamoğlu, 'Erdoğan'ı şimdilik kenara aldı!

Yerel seçimler sonrası AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde ilk iş olarak makam odalarında olan Erdoğan fotoğrafları kaldırılmıştı. İBB Başkanı İmmaoğlu ise şimdilik Erdoğan'ın fotoğrafını kenara aldı.

31 Mart yerel seçimler sonrası AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde yeni başkanların ilk işi makam odalarında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını kaldırmak olmuştu. 

Halen akıbetinin netleşmediği İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu AK Parti ve MHP'nin itirazına rağmen İl Seçim Kurulu tarafından mazbatasını alarak göreve başladı. İmamoğlu görev teslim töreninde ve en son 23 Nisan da makam odasında başkan masasının arkasında duran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının kaldırıldığı görüldü. 

Ancak YSK kararının kesin sonuç açıklamasını bekleyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını makam odasından tamamen kaldırmak yerine şimdilik yerini değiştirmek oldu. 

imamoglu-erdoganfoto.jpg

İBB'DEN ERDOĞAN FOTOĞRAFI HAKKINDA AÇIKLAMA 

Ekrem İmamoğlu seçimi kazandıktan sonra makam odasındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırıp kaldırmayacağına ilişkin sorular gündeme gelmişti.

Konuya ilişkin Ekrem İmamoğlu'nun basın bürosundan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Değerli basın mensupları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun makamından sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının kaldırıldığı iddiaları üzerine söz konusu fotoğrafları gönderme ihtiyacı hissettik" denildi.

ibb23nisan1.jpg

ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINI YERİNDEN KALDIRIP YAN DUVARA ASTI!

İmamoğlu'nun makam odasında çekilen fotoğrafta, daha önce makam koltuğunun hemen arkasında duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının, kaldırılarak odanın yan duvarına asıldığı görüldü.

ibbmakam.jpg

BAKAN SOYLU'DAN ERDOĞAN TALİMATI 

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 31 Temmuz 2018'de yayımlanan genelgeyle, İçişleri Bakanlığı'na bağlı birimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresinin asılması talimatı verilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.