CHP’li Altay, sandık soruşturmasını YSK'ya bağladı: Yüzüne tükürürler 

CHP’li Altay, sandık soruşturmasını YSK'ya bağladı: Yüzüne tükürürler 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İstanbul seçimlerine ilişkin başlatılan 32 ayrı soruşturmasını YSK'ya bağlayarak ağr hakaretler ve tehditler yağdırdı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İstanbul seçimlerine ilişkin başlatılan 32 ayrı soruşturmasının şüpheyle YSK'ya başvurulduğunu iddia etti. 

YSK üyelerine hakaret ve tehditler savuran CHP'li Altay "Yarın çocuklarınızın yüzüne tükürürler. Çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız" ifadelerini kullandı. 

"PEKİ TAMAM VER KARDEŞİM BELGELERİ"

Altay, öfkeyle yaptığı açıklaması şu şekilde; "Kesin bir şeyler olmuştur’ diyerek YSK’ye başvurulmaz, hadi başvuruldu. YSK’nin o itirazın kapağını açmadan iade etmesi gerekir. AKP’nin yaptığı şudur: ‘Ben Büyükçekmece’ye itiraz ettim iptal edilsin, ben İstanbul seçim sonuçlarına itiraz ettim iptal edilsin. Peki tamam, ver kardeşim belgeleri, ‘onlar yok ben sonra bulup geleceğim."

"BAŞSAVCILIK DESTEKLİ BU BASKIYA BOYUN EYMEYİN"

YSK'yı suçlayan Altay, açıklamasını şu şekilde bitirdi; "YSK’nin seçim takvimi ilan edildi. Böyle YSK olur mu? YSK’nın kararına destek olmak amacıyla bu soruşturmanın başladığı çok açıktır. Bu suç duyurusunu AKP mi talep etti yoksa YSK mı talep etti, başsavcılık açıklama yapmalıdır. YSK’yı hukuka uymaya davet ediyoruz. Yargı takviyeli olarak YSK bir basınç altındadır. YSK’nın saygıdeğer üyeleri anayasadan aldığınız yetkiyi kullanıyorsunuz, kanunlara uygun davranmak zorundasınız. İnsan içine çıkacak yüzünüz olsun. Cumhuriyet Başsavcılığı destekli bu baskıya boyun eğmeyin!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.