İYİ Parti'den Millet İttifakı'nın 'terörle işbirliği' açıklaması

İYİ Parti'den Millet İttifakı'nın 'terörle işbirliği' açıklaması

Yerel seçimin tek kaybedeni olarak görülen İYİ Parti'nin Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı'nın gündeminde İstanbul seçim sonuçları, EYT ve olağanüstü genel kurul çağrıları vardı. 

Yerel seçimlerin tek kaybedeni olarak anılan İYİ Parti'nin Genel Sekreteri Cihan Paçacı'nın gündeminde İstanbul seçim sonuçları ile EYT'liler vardı. 

İstanbul'da oy oranının iki katı olan HDP'den daha çok seçim sonuçlarına sahiplenen İYİ Partililer parti için öfkeyi de dindirmeye çalışıyor. 

TKP ve Bağımsız bir adayın il belediye başkanlığı kazandığı 31 Martta bir il belediye başkanlığı alamayan İYİ Parti'nin Genel Sekreteri Paçacı, İstanbul seçim sonuçlarının kendi başarıları olarak görmeye devam etti. 

HDP'NİN İTTİFAK ORTAĞI CHP'Lİ ADAYLARINA DESTEĞİNİ GÖRMEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Millet İttifakı’nın terörle iş birliği yaptığı” sözlerinin sorulması üzerine Paçacı, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Millet İttifakı'ndaki CHP adaylarına açık olarak destek verdiğini ise göremedi. Paçacı ittifakın 'milletiyle bütünleşen' olarak değerlendirerek şunları söyledi, “Millet İttifakı’nın terörle ilişkilendirilmesi son derece saçma ve abesle iştigal bir konudur. Millet İttifakı, milletiyle bütünleşen iki siyasi partinin güç birliğidir.”

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE Kİ ŞAİBE İDDİALARINA DEĞİNMEDİ

Paçacı, İstanbul seçimlerinde onlarca ortaya çıkan şaibeler hakkında hiç bir konuya değinmeden, "YSK’yi bir an önce 31 Mart’ta sandıktan çıkan İstanbullu seçmenlerin iradesini ilan etmeye davet ediyorum” dedi.

Paçacı bunun yanı sıra EYT'liler için çözüm sunduklarını ama bunun engellendiğini iddia ederek, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun kanayan bir yara. Sorunun giderilmesi için İYİ Parti tarafından yapılan girişimler AK Parti ve MHP tarafından engellendi" dedi. 

‘OLAĞANÜSTÜ KURULTAY' ÇAĞRILARI

Paçacı, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyelerinden oluşan partililerin olağanüstü kurultayı toplantıya çağırmasına ilişkin, “İYİ Parti’nin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Her önüne gelenin olağanüstü kurultay talebini basın yoluyla iletmesi doğru değildir. Olağanüstü kurultayın toplanma yolları tüzüğümüzde bellidir” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.