CHP'li Canan Kaftancıoğlu'na büyük şok! 11 yıl hapsi istendi

CHP'li Canan Kaftancıoğlu'na büyük şok! 11 yıl hapsi istendi

Geçmişte bir çok milli ve dini değerlere hakaret ettiği ortaya çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 2 yıl 9 aydan, 11 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ekrem İmamoğlu'nun proje mimarı olarak bilinen CHP'li Canan Kaftancıoğlu ile ilgili geçmişte bir çok skandal sözleri ortaya çıkmıştı. Kaftancıoğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından iddianame düzenlendi.

Sabah'dan Nazif Karaman'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Ocak 2018 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyle Kaftancıoğlu'nun 2 yıl 9 aydan, 11 yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Kaftancıoğlu'nun sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar iddianamenin ana delil maddesini oluşturdu. 25 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları tarafından Canan Kaftancıoğlu hakkında şikayet dilekçesinin başsavcılığa sunulduğu ifade edildi.

Kaftancıoğlu, bunun üzerine Erdoğan'dan özür dilemiş ve attığı bir çok skandal twitlerinin bir kısmını geçen sene bir çoğunu ise 31 Mart seçimleri sonrası silmişti. 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.