Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu 'geriden' destekleyecek! 

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu 'geriden' destekleyecek! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziranda yenilenecek İstanbul seçiminde 'geride kalıp İmamoğlu'na destek vereceğini' söyledi. 

Kılıçdaroğlu, "Mesela bu akşam (dün) İstanbul’a gidip iftarda ilahiyatçılarla konuşacağım. Daha sonra 20-25 kişilik muhafazakar Kürtlerle oturup konuşacağım" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçiminde de izlediği taktikle geri planda kalarak Ekrem İmamoğlu’na destek vereceğini söyledi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bir bölüm şöyle:

KILIÇDAROĞLU MUHAFAZAKARLARA GÜVENİYOR 

"İstanbul seçimi konusunda oldukça kararlı ve konuşmasının bütününe bakıldığında adından en çok söz ettiği, umudunu arttıran kesim lümpenlikten uzak vicdan sahibi muhafazakarlar…

TBMM’deki makam odasında sohbetimizde ağırlıklı olarak propaganda modeli ve seçim süreci üzerinde durduk.

"EKREM BEYİN BU AÇIDAN ÇOK GÜZEL BİR DİLİ VAR"

O nedenle YSK’nın iptal ettiği seçimde İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyen kesimi rahatsız etmeyecek bir dil kullanacaklarını belirtti.

“Ekrem Bey’in (İmamoğlu) bu açıdan güzel bir dili var…” dedi.

Bu kesimin, iptal edilen seçimde AK Parti adayı Binali Yıldırım’a oy vermekle birlikte, gelişmelerden vicdan rahatsızlığı duyduğunu belirtip ekledi:

“Oy veren ama Binali Bey (Yıldırım) kazanamayınca seçimin iptal edilmesinden rahatsızlık duyan bir kesim de var AK Parti’de… Bunlar daha çok inançlı bir kesim. Lümpen değil. İnançlı, belli bir dünya görüşü var. Bunlar bu durumdan müthiş bir rahatsızlık duyuyorlar. Bir hak yendiği kanaatindeler. Kanaat değil aslında bir gerçek, ama onlar o kanaatteler.”

‘BU DÜNYA SİYASET TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERDEDİR"

Kurumlar ve kuralların bu kadar alt edildiği yerde siz sandık yoluyla başarıya nasıl ulaşacaksınız?” diye sorduk.

Yanıtı aynen şöyle oldu: “Ulaşacağız. Zaten bu başarıyı sağlamak için seçime gidiyoruz. Tek adam rejimleri ilk kez Türkiye’de sandıkta yenilmiştir. Bu dünya siyaset tarihinde çok önemli bir yerdedir. İlk kez en büyük yenilgiyi yaşadı. İstanbul’da yaşadı hem de… Devletin kurumlarını kullanarak iptal ettirmiştir seçimi. Bu seçimde de yeneceğiz. Dünya siyaset tarihine aslında büyük katkılarımız olacak bizim. Alacağımız önlemlerle sandıkta hile yapılmasını engelleyeceğiz ve sonucunu da alacağız.”

"İFTARDA İLAHİYATÇILARLA KONUŞACAĞIM"

Sorumuz üzerine kampanya sürecinde nasıl bir yol izleyeceklerini de şu sözlerle açıkladı:

“Kampanyada sahada Ekrem Bey (İmamoğlu) önde olacak. Ben referandumdan itibaren izlediğim stratejiyi izleyeceğim. Geride kalıp desteğimi vereceğim. Mesela  İstanbul’a gidip iftarda ilahiyatçılarla konuşacağım. Daha sonra 20-25 kişilik muhafazakar Kürtlerle oturup konuşacağım.”

siyasetcafe.com


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.