‘Çocuklarımız utanıyor’ diyerek o mahallenin adını değiştirdiler

‘Çocuklarımız utanıyor’ diyerek o mahallenin adını değiştirdiler

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde bulunan ve adı nedeniyle dalga konusu olduğu iddia edilen Dul Mahallesi sakinleri, mahallenin adının değiştirilmesi için belediyeye başvuru yaptı. 

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde yer alan Dul Mahallesi sakinleri, mahallenin adının dalga konusu olduğu iddiasıyla belediyeye başvuru yaptı. Az sayıda mahalleli ise mahallenin adının Dulkadiroğulları Beyliği’nden geldiğini savunarak mahalle adının değişikliğine karşı çıktı. Ancak mahallede yaşayanların çoğunun isteği üzerine 3 ay önce belediye meclis kararı ile mahalle adı ‘Çamlıca’ olarak değiştirildi. Mahallede yaşayan kadınlar dul isminden kurtulduklarını belirterek mutlu olduklarını söyledi.

İHA’da yer alan habere göre, Araklı İlçesi’ne bağlı 340 haneli 1200 nüfuslu Dul Mahallesi’nin adı nedeniyle dalga konusu olduğu öne sürüldü. Özellikle kadınların eşlerinin vefat ettiği ya da ayrıldığı sanılan Dul Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallenin adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

932 kişinin imzalı dilekçesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne sunuldu. Mahallede az sayıda kişi ise, mahallenin adının Dulkadiroğulları Beyliği’nden geldiğini belirterek isim değişikliğine karşı çıktı. Ancak çoğunluğun kararına göre mahallenin adı 3 ay önce ‘Çamlıca’ olarak değişti.

Mahalleye giden yol üzerindeki tabelalarda isim değişikliğini bilmeyenler için Çamlıca Mahallesi ibaresinin altına ‘Eski Dul’ ibarelerine yer verildi.

Mahallenin adından dolayı kadınlar dulmuş gibi yanlış anlamaların meydana geldiğini belirten Çamlıca Mahallesi Muhtarı Selahattin Hacıalioğlu, bu yanlış anlaşılmalara son vermek amacıyla isim değişikliğine gidildiğini açıkladı. 

"DULLARIN YAŞADIĞINI SANIYORLARDI"

Safiye Kara adlı kişi, eskiden mahallede çok sayıda dul var diye mahallenin adının dul olduğunu söyleyenlerin olduğunu, insanların kendilerini dul zannettiğini söyledi. Bundan dolayı isimden rahatsız olduklarını söyleyen Kara, sürekli sıkıntılar yaşadıklarını ve açıklama yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Safiye Kara, isim değişikliğinden mutlu olduklarının belirtti.

"DUL İSMİYLE MAHALLE Mİ OLUR"

Esma Ay ise, ‘dul ismiyle mahalle mi olur’ diyerek, insanların burada dulların yaşadığı bir yer sandığını, çocukların mahalle isminden utandığını belirtti. Evlilik çağına gelmiş kızları dul zannedip onlarla evlenmek istemeyenlerin olduğunu söyleyen Esma Ay, herkese açıklama yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.