Nilhan Osmanoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Müjdat Gezen için karar verildi

Nilhan Osmanoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Müjdat Gezen için karar verildi

Katıldığı bir TV programında, 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever’e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Müjdat Gezen hakkında karar verildi. Mahkeme, ünlü tiyatrocunun beraatına karar verdi.

Mahkeme, 2. Abdülhamit’in torunlarından Nilhan Osmanoğlu Vatansever’e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Müjdat Gezen’in beraatine karar verildi.

DHA’da yer alan habere göre, İstanbul 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Müjdat Gezen ve davacı Nilhan Osmanoğlu Vatansever katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Nilhan Osmanoğlu’nun avukatı Cem Kaya, Müjdat Gezen’in cezalandırılmasını talep ederken, Gezen’in avukatı Emine Deniz Şeren ise müvekkilinin hakaret kastı olmadığını, mizahi bir dille eleştirisini yaptığını savundu.Davacının, Cumhuriyet’in temel değerlerini hedef alan açıklamalar yaptığını belirten Şeren, bu açıklamalara karşı yapılan mizahi eleştirilere tahammül etmesi gerektiğini söyledi ve müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme, Müjdat Gezen hakkında hakaret suçundan dava açılmışsa da fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması, yüklenen suçu işlediğini gösterir şüpheden uzak, kesin ve yasal delil bulunmaması ve suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması sebebiyle Müjdat Gezen’in beraatine karar verdi.

İddianamede, tiyatrocu Müjdat Gezen hakkında 9 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep ediliyordu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.