Cübbeli silahlanan tarikatları açıklayacağım demişti: İsim veremedi

Cübbeli silahlanan tarikatları açıklayacağım demişti: İsim veremedi

Önce 2000 silahlı dernek iç savaş hazırlığı yapıyor diyen Cübbeli Ahmet, daha sonra 150 derneğin ismini vereceğim demesine rağmen isim vermedi.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "2 bin selefi dernek silahlanıyor, iç savaş çıkartacaklar" sözlerinin ardından önce İçişleri Bakanlığı inceleme başlatıldığını açıklamış ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Cübbeli Ahmet, "Bilgisine başvurulmak üzere" emniyete ifade vermeye davet edilmişti.

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" sözlerinin ardından önce İçişleri Bakanlığı inceleme başlatıldığını açıklamış ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Ünlü, "Bilgisine başvurulmak üzere" emniyete ifade vermeye davet edilmişti.

DERNEK İSMİ VEREMEDİ

Ahmet Mahmut Ünlü iddiaları ile ilgili olarak bugün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Alınan bilgiye göre Ahmet Mahmut Ünlü,  ifadesinde, silahlanma iddiasıyla ilgili bilgi aldığı kişileri işaret eden Ünlü, emniyet yetkililerine silahlandığı iddia edilen herhangi bir dernek, yapılanma veya şahıs ismi vermedi. Ünlü'nün ifadesi, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderildi.

Emniyet'in söz konusu soruşturma çerçevesinde önümüzdeki günlerde Cübbeli Ahmet Hoca'ya bu bilgiyi getiren kişilerin de bilgisine başvuracağı öğrenildi.

 

BU SÖZLERİ HAVADA KALDI

 

"2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Şahıslar pompalı mompalı. Dört defa silahlanmayı engelleyin iç savaş hazırlanıyor. Özellikle Batman-Adıyaman taraflarında çatışmaya hazırlanıyorlar. Barut gibi. İzmir kaynıyor. Ora bura kaynıyor. İnsanları alenen ölümle tehdit ediyorlar."

Bu sözleri ile günlerce kamuoyunda tartışma yaratan Cübbeli Ahmet, iddialarını ispat edecek hiç bir isim veremedi. "Ben başkasından bu bilgileri aldım" diyen Cübbeli'nin bu iddiaları havada kaldı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.