Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı! Osman Kavala’nın PKK ile ilişkisi deşifre oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı! Osman Kavala’nın PKK ile ilişkisi deşifre oldu

Gezi eylemlerinin finansörlerinden Osman Kavala’nın terör örgütü PKK ile olan ilişkisini güvenlik güçlerine teslim olan teröristler ortaya çıkardı. PKK’lılardan biri, Osman Kavala’nın daha önce kendilerine yardım ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da gerçekleşen, Gezi olaylarının finansörlerinden biri olan Osman Kavala’nın, bölücü terör örgütü PKK’ya insan kaynağı sağlayan ve yönetimi tamamen örgütün elindeki Mahmur Kampı’na yardım ettiği belge ortaya çıktı.

‘Gezi olaylarını finanse etmek’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs’ suçlarından yargılanan Osman Kavala’nın, PKK’ya olan yardımını, güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin ifadeleri ortaya çıkardı.

OSMAN KAVALA'DAN JENERATÖR TALEP ETMİŞLER

Star Gazetesi’nde yer alan habere göre, teslim olan teröristlerden Z.İ., kampların ihtiyaçlarının Türkiye’deki bazı iş adamları tarafından da karşılandığını ifade ederek, “Bu kişilerden birisi de Osman Kavala’ydı. Kavala’ya ihtiyaçları bildiren evrak, kurye tarafından adresine elden teslim edildi. Kampın jeneratör ihtiyacı için de kurye ile talepte bulunuldu ama o tarihte Osman Kavala tutuklu olduğu için teslimat yapamadı” diye konuştu. 

Mahmur Mülteci Kampı imzalı yazıda, “Sayın Osman Kavala; Kamp için 1000 KWA Dizel Otomatik Kabineli jeneratör ihtiyacı bulunmaktadır. Sunacağınız destek için şimdiden teşekkürler” denildi.

osman-kavala.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Mahmur’a dikkat çekerek, “Mahmur çok önemli, Birleşmiş Milletler’in Mahmur meselesini de halletmesi gerek. Mahmur bir kuluçka yuvasıdır. Ban Ki Moon ile bi konuları çok konuştum. Bu meselenin çözülmemesi halinde vururuz. Kandil nereden besleniyor sanıyorsunuz? Mahmur’dan” açıklamasını yapmıştı.

MAHMUR KAMPI NEREDE?

Bahsi geçen kamp, resmiyette BM Mülteci Kampı olarak görünmekte. Irak’ın Musul kentinde yer alan kamp, Erbil’e yaklaşık 100 km mesafede bulunuyor. BM tarafından 1998 yılında yapılan kamp, 1994 yılında Türkiye’nin Irak sınır köylerinde yaşayanların güvenlik gerekçesiyle tahliyesinden sonra bu bölgeye sığınanlardan oluşuyor.

Kampta yaklaşık 12 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Sözde mülteci kampı olan Mahmur, terör örgütü PKK’nın lojistik üslerinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.