Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Fransız parlamenter Sonia Krimi’ye tokat gibi cevap

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Fransız parlamenter Sonia Krimi’ye tokat gibi cevap

NATO Parlamenter Asamblesi 99’uncu Rose-Roth Semineri’ne Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamaları damga vurdu. Fransız parlamenter Sonia Krimi’nin Türkiye hakkında yaptığı hadsiz açıklamalara Çavuşoğlu tokat gibi bir cevap verdi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da Turizm Belek Merkezi’nde başlayan NATO Parlamenter Asamblesi 99’uncu Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu.

Fransız parlamenter Sonia Krimi, sözde Ermeni soykırımı meselesine ilişkin, “Tarih kazananlar tarafından yazılmaz mı? Birçok ülke için PKK terörist değildir ama sizin için böyledir dolayısıyla bunu dikkate almamız gerekiyor” dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN 'SOYKIRIM' CEVABI

Bunun üzerine söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Fransa gibi devletler bir şeye alışmışlar, hep patronluk taslayacaklar hep başka devletleri eleştirecekler aşağılayacaklar ve istediği kararları istediği gibi verecekler. Türkiye tarafından veya başka bir ülke tarafından eleştiri geldiği zaman da şok olacak. Uluslararası hukuk konusunda, hukuk üstünlüğü konusunda Türkiye’ye ders vermeye çalışıyorsunuz. Benim söylediğime de tahammül edemiyorsunuz. Macron’un aldığı karar Fransa Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararla çelişmiyor mu? Çelişiyor. Tarihteki bir olayı soykırım olarak ya da delil olarak değerlendirmek siyasetçilerin işi mi? BM’nin kararını okudunuz mu? Uluslararası hukuktan bahsediyorsunuz. Hangi kıt ve kısıtlı bilgiyle tarih konusunda bu kadar net karar verebiliyorsunuz. Macron, popülizme yenilmiştir. Tarih ve soykırım konusunda Türkiye’ye ders verebilecek en son devlet Fransa’dır. Fransa’nın Ruanda ve Cezayir’de yaptıklarını unutmadık. Fransa önce kendi karanlık geçmişine baksın, Türkiye’ye ders vermeye kalkışmasın. Sizler böyle tepeden bakmaya devam edin ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu konuşmaların ardından Krimi ve diğer Fransız parlamenterler toplantıyı terk etti.

Sonia Krimi, Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisini Twitter’dan engellediğini söyleyerek Dışişleri Bakanı’nın ‘küstahlık’la itham etti.

Bu yaşananların ardından sosyal medyada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na birçok destek mesajı geldi.

İşte o görüntüler:

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.