HSK, Rabia Naz soruşturmasında müfettiş incelemesi başlattı

HSK, Rabia Naz soruşturmasında müfettiş incelemesi başlattı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK), Şaban Vatan'ın, kızı Rabia'nın ölümüyle ilgili soruşturmada “Müfettiş incelemesi yapılması” yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK), Şaban Vatan'ın başvurusu Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındı. Kurulun, 11 Nisan Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği öğrenildi.

BABANIN İDDİALARI ARAŞTIRILACAK

Öte yandan daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Eynesil'de bir inceleme başlatılmıştı. HSK tarafından, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlatıldı. Buna göre; Kurul müfettişleri süreci denetleyecek ve Rabia Naz’ın babası Vatan'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

SAVCILIK: RABİA NAZ’IN ÖLÜMÜ ŞÜPHE KALMADAN ARAŞTIRILACAK

Öte yandan dün, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Eynesil ilçesindeki evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'la ilgili yürütülen soruşturmada sona gelindiğini bildirerek, "Rabia Naz kızımızın ölümü, hiçbir şüphe kalmadan araştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, basın toplantısı düzenleyerek, Rabia Naz Vatan´ın ölümü ile ilgili Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada sona gelindiğini söyledi.

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili Trabzon ve Giresun Adli Tıp Kurumları'ndan rapor aldıklarını hatırlatan Başsavcı Alan şunları kaydetti; "Son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na rapor için dosyayı gönderdik. Dosya oradan geldikten sonra inşallah bu konuyla ilgili kararımızı vereceğiz. Aynı zamanda bazı kriminal incelemeler vardı. Onlarla ilgili değerlendirmeleri bekliyoruz.”

'HİÇBİR ŞÜPHE KALMADAN OLAY ARAŞTIRILACAK'

Soruşturma sürecinin uzamasına da değinen Başsavcı Alan şöyle konuştu, "Neden bu kadar uzun sürdü? Adli tıp raporları alındı. Birkaç defa üst üste rapor aldık. Bazı kriminal raporlar alındı. Her süreç üç, dört ay sürdü. Bu nedenle bu aşamaya kadar geldi. Zaman zaman başka iddialar da ortaya atıldığı için, onları da araştırma durumu söz konusu oldu. Bu nedenle soruşturma bu kadar sürdü. Rabia Naz kızımızın ölümü, hiçbir şüphe kalmadan araştırılacaktır" diye konuştu.

50-60 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili herhangi bir gözaltının olmadığını ifade eden Başsavcı Alan, "50,60 kişinin ifadesini aldık. Gözaltı olayı henüz olmadı. Çünkü henüz bir şüpheli olarak, dosyada bir delilimiz yok. Ama bu bundan sonra olmayacağını da göstermiyor. Her iddiayı değerlendirdik ve aza iddiasını da araştırıyoruz. Giresun emniyetinden kurduğumuz bir ekip çalışmalarına devam ediyor. Aile içi ve yakını ihtimali de değerlendiriyor" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.