CHP'li İmamoğlu: Şu anda bile kıpır kıpırım

CHP'li İmamoğlu: Şu anda bile kıpır kıpırım

Kendisini Belediye Başkanı ilan eden CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, “Şu anda bile kıpır kıpırım, yerimde duramıyorum. Hizmet için ekimiz hazır” dedi.

CHP'nin 81 il başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geldi. SKM'de açıklama yapan Ekrem İmamoğlu yeniden seçim çağrılarına, "İki üç gün sonra Saraçhane'de buluşuruz" dedi.

CHP İstanbul seçim sonuçlarına itiraz süreçlerine dair bir basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yapıyor. Kaftancıoğlu,"31 Mart akşamından itibaren İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı İmamoğlu'nun mücadelesi verirken 81 ilden sürecini tamamlayan il başkanları burada. Sayın İmamoğlu seçimi kazanmıştır ve İstanbul'un başkanı olmuştur. İmamoğlu'nun mazbatasının bugün verilmesini istiyoruz" dedi.

NE OLURSA OLSUN BU SÜREÇ BİTSİN ARTIK

İmamoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "İl Başkanlarının ayaklarının uğurlu geleceğine inanıyorum. Bir an önce sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Günün sonunda YSK'nın en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ne olursa olsun bu süreç bitsin artık. Bir an önce İstanbul'daki sürecin sorunsuz bir şekilde bize devredilmesini istiyoruz” dedi.

İŞSİZLİĞE NASIL ÇARE BULURUZ

31 Mart akşamından itibaren ilk 24 saat içinde 10 defa kameralar karşısına geçip neredeyse her gün açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu bu sefer seçim sonuçlarının dışında belediye başkanının alanı dışında ki konulara girerek yeni bir skandal açıklamalar yapamaya devam etti. İmamoğlu kendisine mazbata verilmesi halinde okul öncesi eğitim çalışmalarına ve işsizliğe çare bulacaklarına dair söylemlerinin içerdiği açıklamasına şu şekilde sürdürdü; “Bir an önce 1 milyon 200 çocuğun okul öncesi eğitimi çalışmalarına başlamak istiyoruz. Hayata tutunamamış, mesleği olmayan 350 bin genci yakalamayız. İşsizliğe nasıl çare buluruz, hep birlikte çalışarak çözüme bağlıyız.”

İBB BİRİMLERİNİ GEZELİM EKSİKLERİNE BAKALIM

İmamoğlu, İBB'den ihbarlar aldığını iddia ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları sosyal haklarına kavuşacak. Bazı siyasilerin almış kararlarla İBB'yi ciddi zararlara uğratabileceğine dair ciddi duyumlarımız var. Bir an önce karar alınsın. İBB birimini gezelim, eksiklerine bakalım, yeni yönetim anlayışını anlatalım istiyoruz. İnsanlar, gençler, kadınlar için acelemiz var” dedi.

YENİDEN SEÇİME GİDİLMESİ: TUTANAĞI TUTAN ONLAR

İmamoğlu İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine de değinirken oy tutanağını tutanların AK Partili olduğunu iddia ederek, “Suçluyu ararken neden aynaya bakmazlar? Kendilerine suç duyurusunda bulunsunlar. Neler varmış insanların akıllarında diye düşünüyorum. Biz olaya sadece şöyle bakarız; oylar sayılmıştır, tutanağa geçirmişlerdir. Sayarken dikkat edin bir oyumuza zarar gelmesin, onların da bir oyuna zarar gelmesin. Tutanağa tutan onlar, kaybedince didik ediyorlar. Vatana millete hesap veremezler.”

TEKRAR SEÇİM OLSA NE OLACAK? YAZIK GÜNAH

İmamoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Elbette hatalar ve eksiklikler olacak. Tavır ve davranışlarının dikkat etmeleri için uyarıyorum. Suyunu çıkarmasınlar. Seçimin sonucu belli. Biz sevgi, saygı getiriyoruz. Tekrar seçim olsa ne olacak, yazık günah. 5 senede 7 seçim yaptı. İnsanlar partizanlaştı. 5 yaşındaki çocuk partilerin ismini biliyor. Bıraksınlar da çocukları kurtaralım. Bazı sesleri duymak istemiyorum. Görevi teslim aldığımızda gerekli tüm ortamların inceleneceği, şu dönemdeki ödemeler, bitirilmeyen işleri tabii ki duyuyoruz. Şehrine hizmet eden pırıl prıl İBB çalışanlarının beni heyecanla beklediğini biliyorum, ben de onları çok özledim.”

HAKARET ETMEDİM BAZI KURUMLARIN İTİBARINI HATIRLATTIM

Bazı medya kuruluşlarının ismini vererek tehditvari açıklamalarına da açıklık getiren İmamoğlu, “16 milyonun insanın seçim meşruluğu ilgili bir problemi yok. Yavuz, kendi zihninde yarattığı dünyada mutlu olmaya çalışıyor. Ona hakkettiği irtifayı gösterecek. Medyayı tehdit etmedim. Kin, ihtiras benim ruhumda yok, boşuna aramasınlar. Ben bazı kurumlara itibarlarını hatırlattım” dedi.

ŞU ANDA BİLE KIPIR KIPIRIM

İmamoğlu yine ilginç bir iddia ile sandıkların dibinin kazındığını belirterek açıklamasını şu şekilde bitirdi; “Sandığın dibini kazımak iyi bir iş değil. YSK'nın bir an önce karar vermesini bekliyoruz. Görecekler hükümetle de iyi çalışacağız. Hizmet için kaçanları biz kovalarız. Ülkeye hizmete geliyoruz. Hukuka dayalı bir karar vereceğine inanıyorum YSK’nın. Şu anda bile kıpır kıpırım, yerimde duramıyorum. Hizmet için ekimiz hazır. İki üç gün sonra Saraçhane'de buluşuruz. Alın teri döküyorum. Yeter ya. Hala binlerce insan torbaların başında. Hakkımızı yedirmeyiz, hak da yemeyiz."

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.