Cumhurbaşkanı şokta! İçişleri Bakanı istifa kararı aldı

Cumhurbaşkanı şokta! İçişleri Bakanı istifa kararı aldı

Sıcak Gelişme… Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı’nın istifa kararı almasının ardından büyük bir şok yaşadı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Fransa Cumhurbaşkanı Macron kan kaybetmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı gelecek yıl görevinden ayrılacağını resmen açıkladı. Fransa’da kabinede yaşanan istifalar Cumhurbaşkanı Macron’u zor durumda bıraktı.

Fransa'da kabinenin en popüler ismi olan Çevre Bakanı Nicolas Hulot'un geçen ay aniden istifa etmesinin ardından İçişleri Bakanı Gerard Collomb da gelecek yıl görevi bırakacağını duyurdu.

Siyasetin ağır toplarından olan, Macron'a en sadık bakanlardan biri addedilen Collomb'un bırakma gerekçesi, Macron tarafından göreve çağrılmadan önce 16 yıl yürüttüğü Lyon Belediye Başkanlığı için yeniden aday olma niyeti.

Mayıs 2019'daki Avrupa Parlamentosu'nun ardından istifa edip yerel seçimler için kampanyaya başlayacağını söyleyen 71 yaşındaki İçişleri Bakanı, ''Yerel seçimlere daha epey zaman var. Seçime dek bana ölümcül hasta teşhisi konulmazsa Lyon için yarışacağım'' dedi.

DİĞER BAKANLARA DA BIRAKMA ÇAĞRISI YAPTI

''Son dakikaya dek içişleri bakanı olarak kalmayacağım, belli bir zamandan sonra kampanya için tamamen serbest olmakta fayda var'' diye devam eden Collomb, diğer bakanlara da çağrı yaptı:

''Bence 2020 yerel seçimlerinde aday olmak isteyen bakanlar, Avrupa kapışmasının ardından hükümeti bırakabilmeliler.''

KORUMA SKANDALI PAHALIYA PATLADI

Fransa tarihinin en genç cumhurbaşkanı Macron, özellikle emek dünyasına neo liberal reformlar getirmesi ve bunları protesto edenleri en gözde koruması Alexandre Benalla'nın polis kaskı takmış halde dövmesinin görüntülerinin yayımlanmasıyla büyük destek kaybetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.