Cumhurbaşkanlığı istişare Kurul üyeleri ne kadar maaş alacak? 

Cumhurbaşkanlığı istişare Kurul üyeleri ne kadar maaş alacak? 

Aralarında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın da bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu ile ilgili kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki kurul üyeleri ne kadar maaş alacak? 

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 

"MİLLETE VE DEVLERE HİZMETİ GEÇMİŞ BİLGİ VE BİRİKİM SAHİBİ..."

Kararname ile "millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun oluşturulması" kararlaştırıldı. 

Kurul üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Ayrıca kurulun çalışma usul ve esasları ile kurul üyelerine yapılabilecek ödemelerin de Cumhurbaşkanı'nca belirlenmesine karar verildi.

KARARDA MAAŞ TUTARI BELİRTİLMEDİ

AK Parti kurucularından, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın da üye olduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda üyelerin maaş tutarları belirtilmedi. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde şu ifadeler yer aldı:

"Millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmuştur. 

Kurul üyeleri Cumhurbaşkanınca belirlenir. Kurulun çalışma usul ve esasları ile Kurul üyelerine yapılabilecek ödemeler Cumhurbaşkanınca belirlenir." 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.