Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi duyurdu: Milli Mücadele Sergisi: Hakimiyet Milletindir sanal ziyarete açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi duyurdu: Milli Mücadele Sergisi: Hakimiyet Milletindir sanal ziyarete açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi duyurdu: Milli Mücadele Sergisi : Hakimiyet Milletindir sanal ziyarete açıldı! Ayrıca sergideki videolar da erişime açıldı. İşte Halide Edip Adıvar Sultanahmet Mitingi Konuşması, İstiklal Marşı videoları ve birçokları

Milli Mücadele Sergisi tarihte eşine az rastlanır mücadelelerden olan İstiklal Harbine ve akabinde ilan edilen Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden özel eserler seçkisinden oluşmaktadır. Milli mücadelenin, askeri, siyasi, diplomatik boyutları yanında kültüre ve gündelik hayata yansıyan yönleri ortaya konmuştur. Cumhuriyetimizin 97. yılı vesilesiyle, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergi, on bir kurum ve dört özel arşivin katkıları ile hazırlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Milli Mücadele Sergisi’nin sanal turlara açıldığını ve ayrıca sergideki diğer videoların da paylaşıma açıldığı müjdesini verdi. Ayrıca "Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi Hakimiyet Milletindir" sergisinde sergilenen tarihi objelerin de yer aldığı serginin kataloğu da paylaşıma açıldı..

 

milli-mucadele.jpg

 

Geçtiğimiz günlerde ünlü tarihçi, gazeteci, yazar Murat Bardakçı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Tarihin Arka Odası isimli programlarında bu serginin olduğu salondan gerçekleştirmiş ve sergiye yoğun ilgi olduğu bilgisini bu programda paylaşmışlardı. Program esnasında gelen çok sayıda yorum ve telefondan vatandaşlar serginin kataloğuna erişmek istediklerini yoğun bir şekilde talep etmişlerdi. İşte o katalog ve Milli Mücadele Sergisi sanal turunun yapılabileceği ve çok sayıda sergi videosuna erişebileceğiniz adres:

 

"Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi Hakimiyet Milletindir" adlı esere buradan erişebilirsiniz.

MİLLİ MÜCADELE SERGİSİ: HAKİMİYET MİLLETİNDİR SANAL TURU İÇİN TIKLA:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.