Cumhuriyet Bayramı'nda tarihi açılış! Bağımsızlık bizim karakterimizdir

Cumhuriyet Bayramı'nda tarihi açılış! Bağımsızlık bizim karakterimizdir

İstanbul yeni havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki açılışı dünyanın dört bir yanından gelecek konuklarla gerçekleştirecek.

Limak, Kolin, Cengiz, Mapa ve Kalyon Ortak Girişim Grubu’nca yapılan İstanbul yeni havalimanının ilk fazı yarın açılacak. Yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli havalimanının açılış töreni, saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak.

Toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen havalimanının ilk fazının açılması için 6 milyar avroluk yatırım yapıldı. Havalimanının diğer etapları da yolcu artışlarına bağlı olarak 2023’e kadar tamamlanacak. Kamu kaynakları yerine yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilen havalimanı, tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınacak havalimanının açılış törenine, aralarında devlet ve hükûmet başkanları ile ulaştırma bakanlarının da olduğu çok sayıda yabancı konuğun geleceği bildirildi. Gelişini teyit eden üst düzey konuk sayısının 50’yi geçtiği belirtildi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Katar Emîri Şeyh Tamim bin Hamad es-Sani, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sudan Cumhurbaşkanı Omar Hassan Ahmad Al Bashir, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, tarihî güne tanıklık edecek devlet adamları arasında bulunuyor. Açılış töreni canlı yayınlarla dünyanın dört bir yanından da takip edilecek.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.