Danıştay cinayetinde karar!

Danıştay cinayetinde karar!

Son Dakika… Danıştay saldırısı davasında  karar açıklandı. Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'nun cezaları belli oldu. İşte ayrıntılar;

Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'a, ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu, 39 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Alparslan Arslan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, diğer sanıkların olayla ilgilerinin bulunmadığını söylemiş, “Türkiye’de şeriatın ilan edilmesini istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE SANIKLARA VERİLEN CEZALAR

Mahkeme, kararında Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti. Sanıklardan Süleyman Esen’in beraat etmesi ise dikkat çekti.

Sanıklar Alparslan Arslan ile Erhan Timuroğlu video konferans ile duruşmaya katıldı. Arslan’ın Ergenekon duruşmalarında olduğu gibi kontrolsüz davranışlarda bulunduğu görüldü.

Sanık Osman Yıldırım ev hapsindeydi. Ancak henüz mahkeme salonuna getirilmedi. Sanıklara ve avukatlarına son sözleri soruldu. Cinayeti işleyen Alparslan Arslan "Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.

Mahkeme kararını açıkladı. Alparslan Aslan bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezası aldı.

Sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu 39'şar yıl aldı.

Ancak Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır’ın cezalarının ev hapsine çevrildiği belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.