Danıştay, Ensar Vakfı'na dur dedi

Danıştay, Ensar Vakfı'na dur dedi

Milli Eğitim Bakanlığı ve çocuk istismarları ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın arasında imzalanan protokol Danıştay tarafından engellendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılında Ensar Vakfı ile örgün eğitimde işbirliği protokolü imzalamıştı.

Manisa’da bir öğrencinin velisi, MEB ile Ensar Vakfı arasında imzalanan bu protokolün iptal edilmesi için Danıştay'a başvurdu.

Danıştay 8. Dairesi, geçen yıl ortasında, protokolün Türk milli eğitiminin temel ilke ve kurallarına aykırı olduğu kararına varmıştı.

Öğrenci velisi tarafından yürütmeyi durdurma kararına karşı yapılan itiraz, Danıştay tarafından reddedildi. Böylece çocuk istismarları ile kamuoyu gündemine gelen Ensar Vakfı’nın okullarda çocuklara “eğitim, seminer” gibi etkinlikler düzenlemesine ilişkin protokolün uygulanması, Danıştay tarafından ikinci kez ve daha üst düzeyde engellenmiş oldu.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararında “anayasa ve yasalar gereği ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak teknik, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişme alanlarında iyi bireyler yetiştirilmesi ve bunun için ülke çapında etkin önlemler alınmasının devletin devredemeyeceği görevler arasında olduğu” vurgulanmıştı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.