Dersim skandalına soruşturma! 9 üyenin ifadesi alınacak 

Dersim skandalına soruşturma! 9 üyenin ifadesi alınacak 

İçişleri Bakanlığı, Belediye Meclisi tarafından Tunceli isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturmada 9 üyenin ifadesi alınacak.

İçişleri Bakanlığı, 31 Mart seçimlerinde seçilen Komünist Başkan denilen Mehmet Maçoğlu başkanlığında Tunceli Belediye Meclisi tarafından "Tunceli" isminin "Dersim" olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatılarak müfettiş görevlendirildi.

Nohut bezelye haberleriyle sürekli gündeme gelen Kominist Başkan Mehmet Maçoğlu bu sefer her kesimden tepki gösterilen bir olay ile gündeme geldi. Maçoğlu'nun başkanlığındaki Tunceli Belediye Meclisi, 7 Mayıs 2019 günü yaptığı olağan toplantısında Tunceli Belediyesi tabelasının "Dersim Belediyesi" olarak değiştirilmesi yönünde karar aldı. 

Bunun üzerine Valilik başvurusu ile Erzincan İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararı almasının ardından İçişleri Bakanlığı da, kararla ilgili soruşturma başlatarak, müfettiş görevlendirdi.

İçişler Bakanlığı, Tunceli Belediye Meclisi'nin aldığı "Dersim" kararının belediye meclisinde oylanması ve oylama sırasında karara çoğu TKP üyesi "evet" oyu veren meclis üyeleriyle ilgili soruşturmayı yürütmek üzere görevlendirdiği müfettişin Tunceli'ye gelerek soruşturmayı yürüttüğü öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Başmüfettişi'nin dün Tunceli Belediyesi'ne giderek Dersim ismi ile ilgili gerekli belgeleri aldığı, Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu ile bir süre görüştüğü bildirildi. Müfettiş, soruşturmasını Tunceli Valiliği'nde yürüttüğü, bugün Belediye Meclisi'nde "Dersim" kararına evet oyu veren 9 belediye meclisi üyesinin ifadelerine başvuracağı öğrenildi.  

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.