Komünist Başkan Şehit ailelerinin ekmeğini engelledi! 

Komünist Başkan Şehit ailelerinin ekmeğini engelledi! 

En son Dersim adı ile gündeme gelen TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu'nun şehit ve gazi yakınlarının ekmeğinden ettiği ortaya çıktı. 

Nohut bezelye ile gündeme gelen Komünist Başkan lakaplı TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli’de çeşitli parklarda hayırseverler tarafından kurulan ve gelirleri şehit babasına, engeli olan bir gence, gaziler derneğine, çocuğunun eğitim masraflarını karşılayan bir anneye, yine çocuklarının geçimini temin için uğraş veren bir babaya verilmesi kararını iptal ettiği öğrenildi. 

Şehit, gazi ve engelli vatandaşların ekmeğine engel olan olan Komünist Başkan  aynı zamanda Tunceli'inin özellikle turist çeken bölgelerindeki işletmecilere gereksiz yaptırımlar uygulayarak taciz ettiği ortaya çıktı. Maçoğlu'nun 1910 yılında öz sermaye ile kurulan, yaptığı yatırımlarla istihdama, turizme katkı sağlayan ve bugün itibariyle Türkiye genelinde 55 noktada faaliyet gösteren Mardin’in ulusal kahve kuruyemiş markası Artukbey’in Tunceli Şubesi’ni keyfi uygulamalarla sürekli taciz ettiği belirtildi. 


HER GÜN ZABITA GÖNDERİLMESİ HOŞ VE KABUL EDİLİR DEĞİL

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, “Artukbey markası olarak ülke genelinde 55 noktada faaliyet gösteren bir kuruluşun başkanı olarak sizlerin konuk severliği, insan severliği ve gönlü yüce yüreğinin bulunduğu bu kentte vizyon ve istihdam gayretimi sizler için seferber ettim. Böylesine bir kuruluşa her gün zabıta gelmesi, zabıta yöneticilerinin tehdit unsurları ile dolu tavırlarına maruz kalması takdir edersiniz ki hoş ve kabul edilebilir bir davranış değildir” dedi.

"BU İŞLER ARPA BUĞDAY EKMEKLE OLMAZ"

Açıklamasında Tunceli'nin nam-ı diğer komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na seslenen Tacettin Yertüm, “Birlikte ve daha güzeli hedefleyerek çalışmamız gereken yerde maalesef sizin akıllara durgunluk veren dikte ve baskı politikanız buna izin vermemektedir. İstihdam desteğimizi ve sosyal gelişim çabamızı halk büyük bir takdirle karşılarken, sizin kişisel popülarite çabanızı sonlandırmanızı ve sağ duyulu bir şekilde şehrin ihtiyaç ve taleplerine karşılık verecek yatırımcıları şehrinize çekmenizi tavsiye ederim. Bu işler arpa buğday ekmekle, toplu taşıma indirimleri yapmakla olmamaktadır. Zabıta gönderip taciz etmek, baskı psikolojisi uygulamak, şehirdeki demokrasiye insan haklarına ve Tunceli gelişimine verilecek en büyük zarar ve tehlikedir” ifadelerini kullandı.

VALİLİK GÖZALTI İDDİALARINA CEVAP VERDİ

TKP’li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun, Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile ilgili iddiaları dile getirmesinin ardından valilikte bir açıklama yapıldı. Açıklamada, gözaltına alınan zabıtaların arasında bir kişinin FETÖ mensubu olduğu ve hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtilerek şunlara yer verildi: "Son olarak işletme sahibinin daveti üzerine Artukbey Kahve adlı işletmeye gidilmiş, içeride zabıtaların işletmedeki müşterileri rahatsız edecek şekilde davranışlarda bulunmaları üzerine kendilerine dışarı çıkmaları ve keyfi uygulama yapmamaları söylenmiştir. Olay yerinde gelen 7 zabıta gözaltına alınmıştır. Özellikle son zamanlarda adeta huzur şehri olarak anılan Tunceli’de, belediyenin yöreye faydası olan işletmeye destek vermesi yerine bir aydır işletmeye baskı uygulamasının anlaşılır yanı yoktur. Tunceli artık huzur, turizm ve spor şehri olmuştur."

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİN EKMEĞİNDEN ETTİ 

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, yaklaşık 21 ay Belediye Başkanı görevini süresince başta istihdam olmak üzere uzun yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen projeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleriyle kısa sürede bitirildiğini belirterek, "Adeta Tunceli’nin çehresi değişmiştir. Bu süre içerisinde yaptığımız onlarca parkın içinde ise hayırseverlerimizin desteği ile 5 büfe geçimleri sağlamaları amacıyla şehit babasına, engeli olan bir gencimize, gaziler derneğine, çocuğunun eğitim masraflarını karşılayan bir anneye, yine çocuklarının geçimini temin için uğraş veren bir babaya verilmesine rağmen belediyece bunların iptal edilmesi de düşündürücüdür." ifadelerine yer verdi. 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.