Devleti CEO'lar yönetecek! Süper maaşlı bürokratlar geliyor

Devleti CEO'lar yönetecek! Süper maaşlı bürokratlar geliyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılacak yasa değişiklikleri belli olmaya başladı. İşte ayrıntılar;

Hürriyet’te yer alan habere göre, oluşturulan beş komisyon yasa taslaklarını oluşturma aşamasına geldi.

19 Nisan’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıya sunulacak çalışmalar arasında, devlet memurluğuna ‘üst düzey kamu yöneticisi’ tanımı ekleyen bir düzenleme yer alacak.

Yüksek bürokrat olarak da nitelendirilen bu kişiler, bakan yardımcıları veya müsteşarlar, genel müdür ve yardımcıları, valiler ve büyükelçiler gibi önemli makamlarda yer alıyor. Seçilen cumhurbaşkanıyla gelip beş yıl sonra görev süresi bitince gidecek bu kadro 500 üst düzey bürokratı kapsayacak.

CEO GİBİ OLACAKLAR, ÖZEL MAAŞ ALACAKLAR

Bu görevlere getirilecek kişiler sadece kamudan değil, belirlenen şartları taşımaları kaydıyla, özel sektörden de seçilebilecek.

Özel sektördeki CEO mantığıyla çalışması planlanan bu kadrodaki isimlere ‘özel maaş ve haklar’ belirlenecek. Bu kişilerin müşavir olarak kızağa alınması ve kamuda istihdam etmeye devam edilmeleri söz konusu olmayacak. Devletteki devamlılığı ve hafızayı genel müdür altındaki kadrolar sağlayacak.

Bu kadroların atanmasına ilgili bakan veya ikili kararnameyle karar verilecek. Bakanlıkların il müdürlüklerine kadar bu ara kadroda çalışan bürokratların sayısının ise 4 bin civarında olduğu belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.