Dikkat! Bu oyun can alıyor

Dikkat! Bu oyun can alıyor

Ebeveynlerin dikkatine… Bu oyunun şakası yok, çocukların ölümüne yol açıyor. İşte haberin ayrıntıları ve oyun ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar;

‘Mavi Balina’ oyunu can almaya devam ediyor. Son olarak Bursa’da 16 yaşındaki bir çocuk bu oyun yüzünden kendini astı ve yaşamına son verdi.

Bursa’da 16 yaşında bir çocuk "Mavi Balina" oyunu oynadıktan sonra gittiği halı sahanın tellerine kendisini asarak yaşamına son verdi...

Arkadaşının ölümüne tanık olan B. K. ise sinir krizi geçirince hastaneye kaldırıldı.

Bursa'da TIR şoförü bir babanın 6 çocuğundan biri olan 16 yaşındaki A. P., evlerine gittiği arkadaşı B. K. ile birlikte iddiaya göre “Mavi Balina” oyunu oynadı.

Oyunun ardından iki arkadaş, evin yakınlarındaki halı sahaya gitti. A. P., götürdükleri ipi halı sahanın tellerine bağlayıp, tabureye çıkarak kendini astı.

Arkadaşının ölümüne tanık olan B. K. sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. Geçen hafta da Bolu'da 19 yaşında bir genç kendini asarak intihar etmişti. Polis Bolu'daki olay için de Mavi Balina şüphesini değerlendiriyordu.

BİLGİSAYARA EL KONDU

B. K., ambulansla hastaneye kaldırıldı. A. P.’nin cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, B.K.’nin bilgisayarına el koydu.

Otopsinin ardından ailesi tarafından hastaneden alınan A. P.'nin cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR VE NASIL İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR?

İnternet üzerinden oynanan bir bilgisayar oyunu, geçtiğimiz 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharıyla ilişkisi olabileceği sebebiyle soruşturuluyor. 'Blue Whale', yani 'Mavi Balina' adlı oyunda, oyuncular 50 talimatı yerine getirmek zorunda ve bunlardan bazıları ölümcül olabiliyor.

Gençler arasında yayılan ve dünya çapında yüzlerce intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyununun yaratıcısı Rusya'da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak oyunla ilişkilendirilen ölümler sonlanmış değil. Aksine her geçen gün artıyor.

KORKUNÇ GÖREVLER İSTENİYOR

Yaklaşık 2 yıl önce Rus sosyal medyası üzerinde ortaya çıktığı belirtilen rahatsız edici oyun Mavi Balina, 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Son görev olarak ise gençlerden intihar etmeleri isteniyor.

ŞANTAJ YAPILIYOR

Mavi Balina adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı, bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

ABD, Fransa ve İngiltere'deki okullar, artık ebeveynlere yönelik uyarılar yayınlamaya başladı.

İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Oyuna katılanların, oyun üreticisinin bilinçli tercihiyle gece yapılması istenen ürkütücü görevlerle ruh sağlıkları bozuluyor. 50 gün devam eden bu sürecin sonunda, oyunu oynayanlarda yanlış değer yargıları ve değersizlik hissi uyandırılıyor, son görev olarak da intihara yönlendirme sağlanıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.