Dilipak çıtayı yükseltti: İş Bankası hilafet parasıyla kuruldu; Diyanete devredilsin

Dilipak çıtayı yükseltti: İş Bankası hilafet parasıyla kuruldu; Diyanete devredilsin

İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devredilmesiyle ilgili tartışmalara Abdurrahman Dilipak da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti MKYK toplantısında, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri için talimat verdiği belirtilmişti.

Yeniden gündeme gelen İş Bankası tartışmasına Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da katıldı.

İş bankası'ndaki CHP hisselerinin hilafete ait olduğunu hatırlatan Dilipak, bu hisselerin Diyanet İşleri Başkanlığına da devredilmesini önerdi.

 

Dilipak'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

 

'İş Bankası’ndan tartışma sadece %28 ile sınırlı değil. Bu Hilafet fonuyla ilgili. Hazinenin payı daha büyük. Ayrıca bir de özel hak sahipleri var. İş Bankasının sermayesi 4 grubta toplanır.

İş Bankası konusu Borsa açısından sorun oluşturmaz. Sermaye yapısının yeniden düzenlenmesi sözkonusu. Hisse paylarının Hazine, diyanet ve hak sahiplerine teslimi, kimi niye ilgilendirir ki.

CHP İş Bankası yükünden kurtarılırsa, bu CHP'yi normalleştirir.CHP bu hali ile normal bir parti değil. Bankası olan bir parti. İş Bankası yükü CHP'nin sırtından alınırsa, CHP yi ele geçirme mücadelesi de hızını kaybeder. CHP için zaten Mustafa Kemalin kurucusu olduğu bir parti. Mustafa Kemal patenti kurucu ve parti programı Anayasanın değiştirilemez maddeleri ve başlangıcı ile zaten CHP'nin tekelinde. İş Bankasının alınması, CHP'nin kimliğine zarar verilmez. CHP devletçi bir partidir. Solcu geçinir. Bankanın kamuya devri CHP için sorun olmamalı.

CHP İş Bankasını bırakmadan bu süreçte tartışmanın odağı olmaktan kurtulamaz. Göreceksiniz CHP bir adım sonra normalleşme yolunda ileri doğru yeni bir adım daha atacak ve "ortanın solu"ndan "merkez sol"a yelken açacaktır. Bir çok partide taşlar yerinden oynayacak.

İş Bankası’nda herkesin hakkı kendine..'

 


siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.