Dilipak'tan flaş yazı! CHP dine dönüyor, dindarlar sekülerleşiyor

Dilipak'tan flaş yazı! CHP dine dönüyor, dindarlar sekülerleşiyor

Abdurrahman Dilipak, muhafazakar kesime uyarılarda bulunarak, 'Servet ve iktidar Müslümanları bozdu' dedi.

Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Müslümanlık kimliğinin aşındığına dikkat çekti ve 'Birçok Müslüman görünümlü kişi, aslında bugün Müslümanların yüzkarası ve insanlar onlara bakıp Müslümanlıktan soğuyorlar.

Servet ve iktidar Müslümanları bozdu. Müslümanım diyenlerin serveti ve gücü, aklının ve imanının önüne geçince çok büyük bir savrulma yaşandı ve inandıkları gibi yaşamayı bırakıp, yaşadıkları gibi inanmaya, iktidar ve servete ulaşmak için birbirleri ile yıkıcı bir rekabete giriştiler' ifadelerini kullandı.

"CHP’nin İslam’la yüzleşmesi" başlıklı yazısında Dilipak, CHP tabanında 'dine yöneliş' yaşandığını ve 'bazı dindarların da sekülerleştiğini' öne sürdü. 

Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Bugün, CHP’nin ağırlıkta olduğu bölgelerde cami cemaatinde göreceli bir artış var. Hem yaşlı hem genç, hem kadın hem erkek, hem zengin hem yoksul, hem okumuş hem okumamış, her kesimde bir dine yöneliş var. Partilerini değiştirmeseler de bugün CHP tabanı düne göre daha dindar.

Bu din; Kur’an, siret ve sünnetle birebir örtüşmese de böyle. Biraz dindarlar da sekülerleşti. Bu Müslümanlık onlara zor gelmiyor, bir kısmı da dinle giderek daha fazla yüzleşiyor ve internet medyasındaki tartışmalardan elde ettiği bilgilerle kendine bir yol çizmeye çalışıyor.

Çünkü bizdeki mevcut ne olduğu belli olmayan cemaat yapısı, mezhep tartışmaları sebebi ile insanlar neye, kime inanacağından çok emin değiller."

 

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum