Din öğretmeninden kız öğrenciye cinsel aşağılama

Din öğretmeninden kız öğrenciye cinsel aşağılama

Uşak’ta bir lisede kadın din öğretmeni kız öğrencisini tahtaya kaldırarak cinsel aşağılamada bulundu. İşte haberin detayları;

Uşak’ta bulunan Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Güzel Sanatlar Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde kadın öğretmenin bir kız öğrenciyi tahtaya kaldırarak onu cinsel konuda aşağıladığı ileri sürüldü.

İddialara göre, öğretmen Ş.Ş. öğrencilerin bir sorusu üzerine, kız ve erkek öğrenciyi tahtaya çıkardı. Ardından iki öğrencinin arkasını dönmesini istedi ve devamında, “Eğer ben bir erkek olsaydım ve mıncıklamak istediğim birisi olsaydı, B.’nin kalçalarını mıncıklardım” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan öğrencinin velisi, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurarak öğretmen Ş.Ş.’den şikâyetçi olduğunu, olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iki müfettiş görevlendirdiğini ifade etti.

Öğrencinin velisi olayla ilgili şunları söyledi:

“Olay 24 Ekim'de gerçekleşti. Çocuklar din öğretmenine, ‘Hocam neden sadece kadınlar kapanıyor’, ‘Tesettür sadece kadın için mi’ gibi sorular soruyor. Öğretmen de bu olayı anlatmak için, kızımla bir erkek arkadaşını tahtaya kaldırıyor. ‘İkiniz de gelin ve sınıfa karşı arkanızı dönün’ diyerek sırtlarını döndürüyor. Sonra da, ‘Tekrar önünüze dönebilirsiniz’ diyor. Döndüklerinde ‘Eğer ben bir erkek olsaydım ve mıncıklamak istediğim birisi olsaydı, B.’nin kalçalarını mıncıklardım’ diyor. Sınıfta bir sessizlik oluşuyor. Çocuklarda ne olduğunu anlamıyorlar. Olayı duyduğumda Milli Eğitim’e yazarak şikâyetçi oldum. MEB Müdürü, ‘BİMER’den bize olay iletildi, soruşturma başlayacak, bir aylık süre var’ dedi. Bu din öğretmeni de sözleşmeli bir öğretmenmiş ve halen daha görevinin başında.”

siyasetcafe.com

Kaynak:Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.