Diyarbakır karıştı! 2 vekil hastanelik oldu

Diyarbakır karıştı! 2 vekil hastanelik oldu

Diyarbakır'da ortalık savaş alanına döndü. 2 HDP'li vekil hastaneye kaldırıldı. İşte detaylar;

Diyarbakır, Van ve Mardin'a kayyım atanması gündemi ile olağanüstü toplanan HDP “kesintisiz eylem” kararı aldı.

Diyarbakır'da kayyım kararını protesto edenlere polis müdahale etti.

Protestolar sırasında HDP'li vekiller de yaralandı. Yaralanan 2 vekil hastaneye kaldırıldı.

hdp-siyasetcafe-005.jpg

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, bugün Diyarbakır’daki kayyım protestosu sırasında bacağına aldığı cop darbesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da kafasına aldığı cop darbesi nedeniyle bayıldığını ve tedavi altına alındığını söyledi.

vekil-islandi-siyasetcafe4.jpg

HDP Diyarbakır il binası önünde toplanan ve aralarında HDP vekillerinin de bulunduğu gruba polis sert bir şekilde müdahalede bulundu.

HDP ise resmi Twitter adresinden görüntüleri paylaşarak şu çağrıda bulundu:

''Diyarbakır İl binamızın önünde milletvekillerimize yapılan saldırı alenen cinayet girişimidir. Bu saldırıyı yapanlar, emrini verenler suç işliyor. Bu barbarlığı, vandallığı, cinayet girişimini derhal durdurun''

hdp-siyasetcafe7.jpg

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Sayın Öcalan çözüm için seslendi, bu sese yanıt vermek yerine şiddet reva görenler hâla Pençe, Kıran harekâtı peşinde. Barış istiyoruz. Yerel yönetimlerde yerel demokrasi istiyoruz. Bunu hazmedemeyenler belediyelerimizi işgal etti" dedi. 

vekil-islandi-siyasetcafe77777.jpg

Temelli, "Susmayacağız. Evet, eş başkanlık sistemi var. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı eş başkanlık sistemi var. Kadınlar vardır, onların eşit temsiliyet hakkı vardır. Bunun gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Gasba karşı mücadele edeceğiz, halkın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu korkaklara karşı gücünüzü gösterin, durdurun hayatı. Bu gücü sokağa, mahalleye taşıyın. Hukuktan gelen hakkınızı hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin. Bizimkisi bir adalet mücadelesidir Her gün belediyelerine gidin. Türkiye halklarının belediyesidir. Geleceğinize sahip çıkın. Biz halkız, dün olduğu gibi bugün de meydandayız." diye konuştu. 

vekil-islandi-siyasetcafe.jpg

TOMA'ların tazyikli su sıktığı eylemciler arasında bulunan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran bu hale geldi. Başaran polis tarafından böyle götürüldü.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum