İmamoğlu: Şaibe üretebilecekleri durum vermemek için çalışıyoruz

İmamoğlu: Şaibe üretebilecekleri durum vermemek için çalışıyoruz

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın İstanbul gerekçeli kararına ilişkin, "O 7 insanın eline kullanabilecekleri, şaibe üretebilecekleri durum vermemek için çalışıyoruz" dedi.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın İstanbul gerekçeli kararına ilişkin "Biz YSK'daki hukuk düzenine Türkiye'nin geleceğini düşünen tüm hukukçuların katkılarıyla o 7 insanın eline kullanabilecekleri, şaibe üretebilecekleri durum vermemek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Ekrem İmamoğlu, YSK'nın gerekçeli kararı hakkında "Bu gerekçeli karar dediğimiz şey tam bir gerekçesiz karar. Sıfır gerekçe" dedi. 

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Haber Global'de açıklamalarda bulundu. İmamoğlu yine tüm İstanbul nüfusunun seçmen yaşında olarak nitelendirerek, "İlk olarak çıkacaklar şimdi televizyonlara iftar sofralarında 16 milyon insandan kocaman bir özür dileyecekler. Yetmez, 'iftira ettik' diye tövbe edecekler. Bu iftiradır. Ben niye feryat ediyorum. Çaldılar? Kime çaldılar. Şimdi 2 kişiyiz odada çaldı diyeceğim. Kime diyeceğim? İki kişiyiz burada" dedi. 

"ŞAİBE ÜRETECEKLERİ DURUM VERMEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"'


İmamoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Gerekçeli karar değil gerekçesiz kararla insanların adalete olan duygularını yok edeceksiniz. Özür dileyecekler. Tövbe ederler mi etmezler mi bilemem kendilerine kalmış. Ey YSK'daki demokrasiyi katleden insanlar: Zihinlerinizi netleştireceksiniz. Kamu görevlisi olmayan 700 küsur sandık. Sayım döküm cetveli olmayan 184 sandık. Biz YSK'daki hukuk düzenine Türkiye'nin geleceğini düşünen tüm hukukçuların katkılarıyla o 7 insanın eline kullanabilecekleri, şaibe üretebilecekleri durum vermemek için çalışıyoruz."

"YSK ŞAİBE ALTINDA BIRAKMIŞTIR İNSANLARI"

Ekrem İmamoğlu, YSK kararını sandık müşahitlerini şaibe altında bıraktığını iddia ederek şu şekilde devam etti: "Bu karar aslında 6 Mayıs'taki facia kadar önemlidir. Bir o kadar da yok hükmündedir, önemsizdir. Türkiye'nin önüne sıkıntı koyuldu. Biz diyoruz ki 1: Emaneti geri alacağız. 16 milyon insanın emaneti gasp edildi. 2. AK Partili hemşehrimin yarın partisinde ya da bir başka partide siyaset yapabilmesi için mücadele edeceğiz. AK Partili, MHP'li müşahit arkadaşım var. Belki hemşehrim, belki komşunuz. Kendi partisi yaptığı itirazla demiş ki ona seni yok sayıyorum, sana güvenmiyorum, şaibe altında bırakmıştır insanları."

"EDEBİYAT ÖĞRETMENLERİMİZE SELAM OLSUN"

İmamoğlu, gerekçeli kararın 250 sayfa kendisine hiçbir şey ifade etmediğini belirterek şöyle konuştu: "Ben hızlıca şöyle göz attım, örneğin sadece 100 sayfaya yakını ilçelerde işte, şu sandıkta şu kişi, A.B, T.E, A.F. gibi isimler yazılmış, yazılmış, yazılmış... Şimdi edebiyat dersinde eğer bir kompozisyona konu olarak çalışmamışsanız, sayfalarca yazılar yazarsınız ki hocanın gözüne gireyim diye, edebiyat öğretmenlerimize selam olsun, ne demek istediğimi en iyi onlar bilir. Bu gerekçeli rapor ya da gerekçeli karar dediğimiz şey tam bir gerekçesiz karar. Sıfır gerekçe yani.

"SEÇİMİN KADERİNE SÜRECİNE GÖLGE DÜŞTÜ"

CHP'li İmamoğlu seçime gölge düştüğünü belirterek, "Seçimi biz yapmadık ama seçimin kaderine, sürecine gölge düştü, yenileniyor. Demokrasinin geleceği adına mutlu olurduk. Ne anlatacaklar Allah aşkına." dedi. 


"BENİ KİMDEN KAÇIRIYORSUNUZ?"

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Yunan gazetesindeki haber ilgili sorusuna kısa bile olsa cevap vermekten kaçınan ve oldukça öfkelenen Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili şunları söyledi: "Benim Ahmet Hakan’la şahsi bir sorunum yok. Keza oradaki süreç içerisindeki tek tartışma konumuz bir belediye başkanını savunma durumuna geçmesi. Ancak kurumu aklamıyorum. Benim elimde pano var anlatım yapıyorum süreniz doldu dedi. Sayın Hakan bana 'süreniz doldu' dedi. Bu programı siz yönetiyorsanız kararları siz mi verirsiniz yoksa rejiyi arayanlar mı yönetir bilmiyorum. Sayın Hakan’ın yaptığı programlar tekrarı yayınlanan programlar. O gün saat gece 2 buçukta yayınlanıyor bunlar. Beni yayınlamadılar. Beni kimden kaçırıyorsunuz?"

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.