“Dizilerimiz zeka özürlü” diyen Prof. Mehmet Birkiye’den sert eleştiriler!

“Dizilerimiz zeka özürlü” diyen Prof. Mehmet Birkiye’den sert eleştiriler!

Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Mehmet Birkiye, dizilerin geldiği noktayı değerlendirdi. İşte Birkiye’nin açıklamaları;

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Mehmet Birkiye, Türkiye’de yayınlanan dizilerin geldiği noktadan memnuniyetsizliğini dile getirdi.

DİZİLER ZEKA ÖZÜRLÜ

Son dönemde, televizyonlarda yayınlanan dizileri halka hakaret olarak değerlendiren Prof. Mehmet Birkiye, “Dizilerimizi maalesef zeka özürlü buluyorum, bu düzey halka hakarettir” dedi.

Ticari kaygılar sebebiyle, dizi sürelerinin uzun tutulduğunu, bu durumun oyunu, senaryoyu, karakterleri ve karakterlerin birbirleri ile olan ilişkilerini oldukça yavaşlatığını vurgulayan Birkiye, “Oyun akmıyor. O kadar ki bazen izleyiciyi çıldırtacak seviyeye kadar geliyor” ifadelerini kullandı.

TİYATROYA İLGİ ARTIYOR

Birkiye, son yıllarda tiyatroya büyük bir ilginin olduğunun altını çizerek, “Özellikle 20 ile 40 yaş arası insanların tiyatroya büyük ilgi gösterdiğini ve tiyatro izlemeye gittiğini gözlemliyoruz. Bu da elbette memnuniyet verici bir gelişme. Seyirciyle buluşmak önemli” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.