Doğalgaz olayı MGK'da görüşülecek

Doğalgaz olayı MGK'da görüşülecek

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Doğu Akdeniz’de doğalgaz aramalarında son dönemlerde yükselen tansiyon da MGK’da görüşülecek. 

Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak MGK toplantının en önemli gündemi S-400 savunma sistemleri üzerinden ABD ile yaşanan gerilim olacak.

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) mayıs ayı toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak. MGK’nın gündeminde Türkiye’nin iç ve dış güvenlik konuları, uluslararası ilişkiler, Hakurk’a yönelik Pençe Operasyonu ile sürdürülen terörle mücadele ve yaklaşan İstanbul seçimiyle ilgili önlemler olacak. MGK'da Akdeniz açıklarında doğalgaz aramalarında yaşanan gerginlikte de görüşülecek.

MGK'da başta Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemleri olmak üzere ABD ile ilişkilerde yaşanan gerilim MGK’nın en önemli konuları arasında yer alacak. 

Toplantıda Suriye’de yaşanan gelişmeler de ele alınacak. İdlib’de artan rejim saldırıları masaya yatırılacak. Sınırımızda yaşanan saldırıların Türkiye’ye yansımaları, İdlib’den olası göç dalgası değerlendirilecek. NATO Genelkurmay Başkanları toplantısından dönen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in de müzakereler hakkında sunum yapması bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ'DE DOĞALGAZ ARAMA GERİLİMİ

Doğu Akdeniz’de doğalgaz aramalarında son dönemlerde yükselen tansiyon da MGK’nın konu başlıkları arasında. Akdeniz’de doğalgaz enerji kaynağı arama ve sondaj faaliyetleri, ülkelerin deniz yetki alanlarına ilişkin ihtilaflar görüşülecek.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUM GÖRÜŞÜLECEK 

MGK, terörle mücadelede gelinen noktayı da ele alarak TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki PKK’lı teröristlere yönelik başlattığı Pençe Operasyonu masaya yatırılacak. 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinin de değerlendirilecek olan toplantıda seçim güvenliği ve alınacak önlemler konuşulacak.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.