Doktorları ayağa kaldıran yasayı hazırlayan da FETÖ'cü çıktı!

Doktorları ayağa kaldıran yasayı hazırlayan da FETÖ'cü çıktı!

KHK ile kamudan ihraç edilen hekimlerin görevden men edilmesine neden olacak olan yasa ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Oda TV yazarı Hakan Erol bugünkü köşe yazısında 'Bu artık bir AKP klasiği... Doktorları ayağa kaldıran yasayı hazırlayan da Pensilvanya yolcusu çıktı' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

Meclis'te geçen günlerde sabaha karşı bir tartışma çıkmıştı. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, “Sağlıkla ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi” görüşmelerinde kavga çıkmıştı.

"Sağlık torba teklifi" görüşmelerinde, AKP'li isimlerin getirdiği kanun tasarısı kamuoyunda da tartışma yaratmıştı.

Teklifin 5'inci maddesi olan "KHK ile kamudan ihraç edilen ya da güvenlik soruşturması sonucu kamu görevine alınmayan hekimler ile diş tabiplerinin sadece SGK ile anlaşması olmayan sağlık kuruluşlarında çalışma imkanı tanıyan düzenleme" CHP'nin itirazlarına rağmen AKP'nin oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Teklife göre, "Terör örgütlerine veya MGK'ca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilerek kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar", SGK ile anlaşmalı sağlık kurumlarında da çalışamayacaklar.

FETÖ İLE MÜCADELE İÇİN İMZA ATAN İSMİN FETHULLAH GÜLEN'LE FOTOĞRAFI VAR

"FETÖ ile mücadele" adına çıkan bu yasayla ilgili olarak dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.

Şöyle anlatalım...

Yasaya 6 AKP'li isim imza atıyor. Yasada imzası bulunan bir isim ise dikkat çekiyor.

Yasada, AKP'li vekillerden biri olan; 24, 26 ve 27. dönemde Kayseri Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğünü yürüten İsmail Tamer'in imzası da bulunuyor.

hakan-erol-yazi-siyasetcafe.jpg

Peki İsmail Tamer kimdir?

İsmail Tamer 2012 yılında, AKP'li 12 milletvekilinin Pensilvanya'da FETÖ lideri Fetullah Gülen'i ziyaret ettiği fotoğrafta yer alan isimler arasında bulunuyor.

Boston şehrinde Fetullah Gülen tarafından organize edilen "Kültür Günleri" programına giden vekiller topluca Pensilvanya'ya gidip, Fethullah Gülen ile fotoğraf çektirmişlerdi. İsmail Tamer de Gülen'in hemen yanı başında fotoğraf karesine girmişti.

Kısacası, "FETÖ ile mücadele" adına çıkan bu yasada, Fethullah Gülen'i ziyarete gidip fotoğraf çektiren ismin de imzasının yer alması, bir Türkiye gerçeğini ortaya koyuyor...

İşte o fotoğrafta yer alan İsmail Tamer:

feto-siyasetcafe.jpg

İşte o yasaya imza atan isimler:

yasya-imza-atanlar-siyastecafe.jpg

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.