Döviz ve altında gece depremi: Türkiye şokta!

Döviz ve altında gece depremi: Türkiye şokta!

Halkbank ve bazı bankalarda düşük kur ve altın fiyatları büyük şaşkınlık yarattı. Gram altın 150, 160 liraya düşerken, dolar 3.72, avro ise 4.32’ye düştü.

Kur dalgalanmalarına Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 3,72'yi, avro ise 4,32'yi gösterdi. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken avro 7,62'yi gördü. Halkbank'ın sitesine şu an erişim sağlanamazken, müşteri hizmetlerine de kısa süre ulaşılamadı.

VATANDAŞ ŞOKA GİRDİ

Halkbank’ın sitesinden altın alış ve satış fiyatlarında da büyük bir düşüş yaşandı. Bu düşüş sadece Halkbank’ta yaşanmadı. Gece bankaların altın alış satış sitelerine giren vatandaşlar, Ziraat Bankası, AK Bank, Denizbank, HSCB gibi bankalarda da benzer durum ile karşılaştı.

20 DAKİKA SÜRDÜ

Halkbank ve bazı bankalarda yaşanan döviz altındaki büyük düşüş sırasında işlemler 20 dakika boyunca açık kaldığı ifade edildi. Ancak, daha sonra işlemler durduruldu.

HALKBANK’TAN AÇIKLAMA

Şaşırtan kur rakamlarına ilişkin Halkbank yetkilisinin gazetemize yaptığı açıklamada, "Anlık bir hatadan dolayı böyle görünüyor. Kur fiyatları güncelleniyor" dedi.

KAFALAR KARIŞTI

Gece başta Halkbank’ta ani gelişen döviz ve altın düşüşüne başka bankalarında katılması Halkbank’ın açıklamasına rağmen kafaları iyice karıştırdı. Bankalar gece altın ve döviz alış satışını durdudu. Döviz ve altın alış satışlarında yaşanan bu ani düşüşe karşı yetkililerden resmi bir açıklama henüz gelmedi.

altin1.pngaltin2.pngaltin3.pngaltin4.png

ERDOĞAN 2 AY DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik döviz üzerinden yürütülen ekonomik saldırlara karşı 2 ay süre istemiş ve “Alternatiflerimiz var. Görecekler” demişti. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından yaşanan bu ani düşüş gelmesi anlamlı karşılanırken, konunun teknik bir hatadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı da kesinlik kazanmadı.

 

DÖVİZ VE ALTIN DÜŞÜŞÜNE KARŞIN VATANDAŞLARIN PAYLAŞIMLARI VE İDDİALAR ŞÖYLE:

 

altin5.pngaltin6.pngaltin7.pngaltin8.pngaltin9.pngaltin10.png

Hakan Sönmez Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.