Halkbank'tan flaş döviz açıklaması! Kim ne kadar döviz aldı?

Halkbank'tan flaş döviz açıklaması! Kim ne kadar döviz aldı?

Halkbank gece yarısı sitesinde yaşanan döviz kurlarıyla ilgili flaş gelişme hakkında açıklama yaptı ve tepkilere cevap verdi. İşte haberin ayrıntıları;

Halbank’ta gece yarısı neler yaşandı? Halbank’ın sitesinde dolar 3.72’yi Euro ise 4.32’yi gösterdi. Döviz kurlarında bu ani düşüş vatandaşlarda büyük şaşkınlık yarattı. Konu ile ilgili Halbank’tan yazılı bir açıklama yapıldı.

Kur dalgalanmalarına Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı.

Gece yarısı saat 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken avro 7,62'yi gördü. Halkbank'ın sitesine gece yarısı erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme yapılamadı. Öyle ki Halkbank'ın akıllı telefonlardaki uygulamasına da giriş yapılamadı.

Öte  yandan aynı kur farkının Kuveyt Bank, İNG Bank , HSBC, Tekstil Bank kurlarında da meydana geldiği iddia edildi.

HALKBANK'TAN AÇIKLAMA

Halkbank, haberlerin ve tepkilerin ardından bir açıklama yaptı. Banka açıklamasında yaşanan kur düşüşünün "operasyonel ve sistemsel bir hata" olduğunu belirtirken, bu kur düzeyinden işlemler yapıldığını da kabul etti.

Banka açıklamasında, soruna kısa sürede müdahale edildiği belirtilse de düşük kurdan işlem yapanların işlemlerinin iptal edilip edilmediğini açıklanmadı.

İşte o açıklama:

halkbank-003.jpg

KİM NE KADAR DÖVİZ ALDI?

Halkbank’ın sitesinde yaşanan skandala ilişkin yapılan açıklamada tam anlamıyla bir itiraf geldi. Banka sınırlı sayıda işlem yapıldığı ve bankanın ve mevduat sahiplerinin zararının olmadığını ifade ettii. Yaşanan bu olay sosyal medyanın da gündemindeydi. Kullanıcılar adeta hep bir ağızdan, "kim, ne kadar döviz aldı açıklayın" dedi.

İşte sosyal medyadan gelen tepkiler:

doviz1.jpgdoviz2.jpgdoviz3.jpgdoviz4.jpg

doviz5.jpgdoviz6.jpgdoviz7.jpgdoviz8.jpgdoviz9.jpgdoviz10.jpg

siyasetcafe.com

dovz-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.