Dövizle yapılan sözleşmelerde şok ayrıntı! GEÇERSİZ SAYILACAK

Dövizle yapılan sözleşmelerde şok ayrıntı! GEÇERSİZ SAYILACAK

Döviz üzerinden yapılmış sözleşmelerin bir ay içinde Türk Lirası’na çevrilmemesi durumunda verilecek cezanın 50 bin lirayı bulacağı ve sözleşmelerin geçersiz sayılacağı öğrenildi.

Sözleşmelerde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası’na dönüştürülmesiyle ilgili cumhurbaşkanı kararı dün yürürlüğe girmişti. Karar, yerli futbolcuların (yabancılar muaf) kulüpleriyle sözleşmelerinden ev kirası bedellerine kadar yaşamın tüm parasal alanlarını kapsıyor.

Düzenlemeyle Türkiye’de yerleşik kişilerin, ilgili bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasingle iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren (dün) 30 gün içinde, yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden belirlenmiş bedeller, bakanlıkça uygun görülen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden tespit edilecek.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre yeni sözleşme bedelini tarafların anlaşarak belirleyeceğini anlatan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, karara uyulmazsa hem sözleşmelerin geçersiz hale geleceğini hem de 3 bin 600 lira ile 50 bin lira arasında ceza kesileceğini söyledi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.