Ekrem İmamoğlu FETÖ ile ilgili ilk defa konuştu

Ekrem İmamoğlu FETÖ ile ilgili ilk defa konuştu

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinden bugüne hakkında iddia edilen FETÖ hakkında ilk defa bir açıklama yaptı. 

FETÖ sanığı bir tutuklunun kendisi aleyhinde ifade vermesi gündeme gelmesiyle bir açıklama yapan CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, " 'İmamoğlu aleyhine ifade ver' diyen bakanlar kimdir? Tabii ki suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçim sürecinde de geçmişte twitter paylaşımı, Samayolu TV programlarına katılması, 'her şey çok güzel olacak' sözü ve CHP Eski Milletvekilinin İmamoğlu için 'FETÖ artığı' demesi gibi iddialar hakkında ilk defa açıklama yaptı. 

"HERHANGİ BİRİMİZ BÖYLE BİR ZİYARETİ YAPABİLİR Mİ?"

FETÖ sanığı bir tutuklunun, kendisi ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu terör örgütüyle irtibatlandırması yönünde ifade vermesi yönündeki söylentiler hakkında konuşan İmamoğlu, ''Bir yerel gazeteci, FETÖ terör örgütü suçlamasıyla tutuklu olan bir kişinin ziyaretine üçüncü şahıs olarak yerel gazeteci nasıl gidebilmiştir. Herhangi birimiz böyle bir ziyareti yapabilir mi? Nasıl gidebilmiştir, kim izin vermiştir?'' yanıtını verdi. 

"ŞU ANDAKİ TÜM SİYASİLERİ ZAN ALTINA BIRAKMIŞTIR"

İmamoğlu bu durumun 'Olağanüstü bir olay aslında bu' diyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Acı bir olay. Takip ediyoruz bilgi sahibi olduğumuz an itibariyle. Hukukçularımız vasıtasıyla takip ediyoruz. Tam bir kumpas. Seçime 13-14 gün kala, terörle ilgili suçlanan ve içeride olan bir kişinin yönlendirilmesi çabaları ve bu yönde yapılan çalışmalar, tek tek bunları tarih olarak beyan etmesi, bence şu anki tüm siyasileri zan altında bırakmıştır. Bununla ilgili çok net açıklamalar yapmak zorundadırlar. Toplumun, bugünkü hükümete olan inancını kırmıştır. Belediye başkanı olacak bir kişinin ya da aday olacak bir kişinin yol haritasına taş koymak için nelerle uğraştığını gösteren çok üzücü bir olay."

"TABİ Kİ DUYUMLARIMIZ VAR"

İmamoğlu bu söylentiler ile ilgili bir duyum aldıklarını belirterek şu şekilde devam etti: "Tabii ki duyumlarımız var. Bir yerel gazeteci, FETÖ terör örgütü suçlamasıyla tutuklu olan bir kişinin ziyaretine üçüncü şahıs olarak yerel gazeteci nasıl gidebilmiştir. Herhangi birimiz böyle bir ziyareti yapabilir mi? Nasıl gidebilmiştir, kim izin vermiştir? Bahsi geçen bakanlar, yani ailesini, eşini, kendisini zorlayan, teşvik eden, ''İmamoğlu aleyhine ifade ver'' diyen bakanlar kimdir? Bunları cevaplamaları gerekiyor. Gerçekten Türkiye siyaset tarihine çok önemli bir lekedir yapılan bu iş. Tabii ki suç duyurusunda bulunacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor. 

"ELBETTE CANIMIZI SIKMIŞTIR"

CHP adayı İmamoğlu bu durumdan dolayı canının sıkıldığını belirterek şöyle konuştu: "Hem Adalet Bakanı'nı hem de Türkiye'yi yöneten tüm iradenin bu hususa cevap verme zorunluluğu vardır. Elbette canımızı çok sıkmıştır. Böyle acz içerisinde, bahaneler üreterek, insanları karalayarak, insanları yargı süreciyle suçlayarak bir şey elde etme çabası… Yazıklar olsun diyeceğim başka bir şey diyemiyorum ama hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı belirtmek isterim. '

"BAKANI BEN BİLİYORUM HATTA İKİNCİ BAKANI DA BİLİYORUM"

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nun da dillendirdiği iki bakanın da ismini bildiğini belirterek şu şekilde devam etti: "Seslendiğim bakanı ben biliyorum. Hatta dolaylı ikinci bakanı da biliyorum aldığım bilgiler doğrultusunda. Dolayısıyla 1 değil, belki birkaç bakan var bu işin içinde. Elbette buradan sesleniyorum. Hangi yetkiyle, dünya görüşüyle ve ahlakla böyle bir girişimde bulunmuştur. Elbette bunu yargıda, hukukta bir suçu var. O suç ne ise, onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacağımı buradan beyan ediyorum. Tertemiz bir insanı, elbet bazı hatalarımız olabilir, lekeleme çabası. Çok yazık. Acz içindeler. Üzülüyorum. Aczin birkaç modelini yaşıyoruz. Yargı huzurunda mutlaka hesap verecekler. İster adı bakan olsun, ister bir başkası olsun."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.