YSK'nın 7 üyesi için suç duyurusu ve meslekten men başvurusu!

YSK'nın 7 üyesi için suç duyurusu ve meslekten men başvurusu!

İstanbul seçiminin yenilenmesine olumlu oy kullanan 7 YSK üyesi için suç duyurusu ve meslekten men başvurusu yapılacağı öğrenildi.

İYİ Parti'nin yayın organı olarak bilinen Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, CHP Konya eski milletvekili, avukat Atilla Kart’ın bugün Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu Başkanlığı’na 4 YSK üyesi, Danıştay Başkanlığına 3 YSK üyesi hakkında, “2802 sayılı Yasa’nın 69. maddesi uyarınca meslekten çıkarılmalarına” karar verilmesi için “suç duyurusu” yapacağını yazdı. 

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’nun yazısı şöyle:

“Avukat Atilla Kart, bugün Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu Başkanlığı’na 4 YSK üyesi, Danıştay Başkanlığına 3 YSK üyesi hakkında, “2802 sayılı Yasa’nın 69. maddesi uyarınca meslekten çıkarılmalarına” karar verilmesi için “suç duyurusu” yapıyor.

İstanbul Büyükşehir seçimini iptal eden 7 Yüksek Seçim Kurulu üyesi hakkında hukuken ne yapılabilir diye araştırdım.

22, 23 ve 24’üncü dönem CHP Konya milletvekilliği yapan, TBMM Anayasa Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeliklerinde de bulunan duayen hukuk adamı Kart’ı aradım.

Kart, YSK’nın 7 asil üye yerine 4 yedek üyenin de katılımı ile İstanbul seçimini iptal etme kararının hukuki boyutunu araştıracağını söyledi.

Dün sabah buluştuk. Yargıtay ve Danıştay’a bugün başvurular yapacağını belirten Avukat Kart dilekçelerini şöyle özetledi. Yargıtay'a 4 ve Danıştay'a ise 3 YSK üyesi için şu şekilde talepte bulunulacak;

DANIŞTAY VE YARGITAY’DAN TALEP:

Yargıtay dilekçesinde;

2797 sayılı Yargıtay Kanunu’nun 46 ve müteakip maddelerinde düzenlenen yasal sebep ve şartlar doğmuş olmakla, Birinci Başkanlık Kurulu tarafından inceleme ve soruşturma yapılmasına;

Soruşturma sonucuna göre, adları geçen 4 Üye hakkında meslekten çıkarma cezasının uygulanmasını arz ve talep ederim.

Danıştay dilekçesinde;

2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 76 ve müteakip maddelerinde düzenlenen yasal sebep ve şartlar doğmuş olmakla, 1 Daire başkanı ve 2 Üyeden oluşacak “Kurul”  tarafından inceleme ve soruşturma yapılmasına;

Soruşturma sonucuna göre, adları geçen 3 Üye hakkında meslekten çıkarma cezasının uygulanmasını arz ve talep ederim.'

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.