Ekrem İmamoğlu'dan flaş açıklamalar: “Bu defteri kapatalım"

Ekrem İmamoğlu'dan flaş açıklamalar: “Bu defteri kapatalım"

Yüksek Seçim Kurulu’nun yarın vermesi beklenen İstanbul kararı öncesi Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu, YSK’nın İstanbul için yarın vermesi beklenen kararından önce dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İmamoğu, AK Parti’nin itirazlarına ilişkin, “Kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek tartışmaları açtılar. Bir oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan medet ummak kadar akılı kıt bir şey olamaz. Bir kişi size fazla oy verdiyse kazandınız demektir.  Artık bu defteri kapatalım” dedi.

Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde konuşan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“İstanbul'daki seçimin sonuçlanmaması adına birileri ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Bazı kişilerin söylediklerine ve yaptıklarına inanın dışarıdaki kargalar bile gülüyor, siz de gülün. Tepkimizi gülerek göstereceğiz, bizler zeki insanlarız.”

“BU DEFTERİ KAPATALIM”

“Çok sayıda itirazda bulundular, elbette itiraz etmek demokratik bir hak ama kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek tartışmalara yol açtılar. Bir oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan bir şeyler beklemek kadar aklı kıt bir şey olamaz. Bir kişi size fazla oy verdiyse seçimi kazandınız demektir. Bu defteri kapatalım artık.”

“YSK, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”

“Bu seçim bitmiştir, bu seçimin sonucu nettir. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmiş olabilirler ama Yüksek Seçim Kurulu demokrasi adına, Türkiye’nin, İstanbul’un geleceği adına, uluslararası alanda demokrat bir ülke olduğunu ispat etmek adına yarın en doğru kararı verecektir, Türkiye'nin önünü açacaktır, bu kadar net.”

“BİR AİLENİN AÇLIK SINIRI 2650 TL OLMUŞ”

“İşsiz sayısı Türkiye’de 5 milyonu aşmış durumda. Enflasyon yüzde 20'lerin üzerine çakılmış durumda. Çok acıdır; dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2650 TL olmuş. Gelinen nokta: Bu ülkenin fakirliği. Ramazan ayına giriyoruz, bir hurma 2 TL olmuş biliyor musunuz? Bırakın İstanbul’daki seçimi bak, yürekli bir adam gelmiş, size yardımcı olmak için çalışacak. İstanbul ekonomisini canlandırmak için gecesiyle gündüzüyle çalışacak, siz de işinize bakın. Bırakın bu işlerle uğraşmayı. Biz İstanbul'da kimsenin şahsi mülkünü, koltuğunu devralmıyoruz.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.