Elon Musk'a "zenci pislik" suçlaması

Elon Musk'a "zenci pislik" suçlaması

Geçtiğimiz hafta Türkiye’yi gelen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Elon Musk ırkçılık yapmakla suçlandı.

‘Çılgın Mucit’ lakaplı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’ya ırkçılık davası açıldı. Ünlü elektrikli otomobil markasının California fabrikasında çalışan Marcus Vaughn tarafından açılan davada şirket ırkçılık yapmakla suçlandı.

Fabrikada çalışan 100’ün üzerinde siyah işçiden biri olduğunu söyleyen Vaughn şirkete dava açtığını, ayrıca, yaşadıkları ırkçı ayrımlar üzerine Elon Musk’a şikayet yazdığı için de işten atıldığını belirtti.

Tesla'ya “Nigga” yani “zenci pislik” suçlaması

Irkçılık iddialarını gündeme getiren Marcus Vaughn, İngilizce’de argo ve yerine göre küfür olabilen “Nigga” yani “zenci pislik” kelimesi üzerinde durdu. Fabrika amirlerinin bu kelimeyi, zenci çalışanlara karşı sıklıkla kullandıklarını iddia etti. “Tesla elektrikli araç üretiminde öncü bir şirket olarak görünse de, Tesla fabrikalarındaki operasyon prosedürleri sivil haklar hareketi öncesi ırkçı ayrımları hatırlatıyor” diyen işçi, fabrikalarda sürekli olarak ırkçı hakaretlere uğradıklarını söyledi.

Elektrikli otomobil pazarının öncü ismi Tesla Motor’un CEO’su, Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'u geçen hafta Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de kabul etmiş ve 1 saat 10 dakikalık bir görüşme yapmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.