EMAX anket yaptı! Seçimlerde usulsüzlük yapıldı mı?

EMAX anket yaptı! Seçimlerde usulsüzlük yapıldı mı?

EMAX Araştırma Şirketi, İstanbullulara "31 Mart’taki İstanbul seçimlerinde sonucu etkileyecek bir hata yada usulsüzlük yaşandığına inanıyor musunuz" diye sordu.

EMAX Araştırma Şirketi, İstanbul'da yaşayan vatandaşlara "31 Mart’taki İstanbul seçimlerinde sonucu etkileyecek bir hata yada usulsüzlük yaşandığına inanıyor musunuz" diye sordu. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a oy veren seçmenin yüzde 81.9’u “İnanıyorum” yanıtı verdi.

EMAX Şirketi’nin yaptığı kamuoyu araştırmasında vatandaşa, “İstanbul’daki seçimlerin sonucunu etkileyecek, hata ya da usulsüzlük yaşandığına inanıyor musunuz?” diye soruldu. Katılımcıların %46.5’i “inanmıyorum” derken, “inanıyorum” diyenlerin oranı ise %41.8’te kaldı. %11.7’lik bir kesim ise herhangi bir fikir belirtmedi.

istanbuldaki-secimde-sonucu-etkileyecek-hata-var-mi.jpg

İSTANBUL’DAKİ SEÇİMDE BİNALİ YILDIRIM’A OY VERENLER ‘USULSÜZLÜK VAR’ DİYOR

İstanbul’daki seçimlerde oy tercihini Binali Yıldırım’dan yana kullananların %81.9’u usulsüzlük ya da hata olduğunu düşünürken, %5.7’si sonucu değiştirecek bir hatanın olmadığı yönünde görüş bildirdi. %12.4’lük bir kesim ise fikir belirtmedi.

(EMAX’ın yaptığı araştırmaya, 18 yaş üzeri toplam 2 bin 105 kişi katıldı.)

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.