Ankara Büyükşehir'de yetki kavgası! Meclis üyeleri birbirine girdi

Ankara Büyükşehir'de yetki kavgası! Meclis üyeleri birbirine girdi

Mansur Yavaşın, belediye meclis toplantısında şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdiğini açıklamasının ardından meclis üyeleri arasında arbede çıktı.

Mansur Yavaş’ın şirketlerin birçoğunun tasfiye edileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ‘teklifin oylanmadığını’ ifade ederek itiraz etti. İtirazların ardından Mansur Yavaş toplantıya ara verdi ancak meclis üyeleri arasında tartışma çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş başkanlığında toplandı.

Mansur Yavaş’ın dün gerçekleştirilen ilk toplantının tutanağını belediye meclis üyelerinin onayına sunması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altunışık söz aldı.

MHP ve AK Parti gruplarının, ‘belediye şirketlerinin şeffaf yönetilmesi ve denetlenmesine’ ilişkin verdikleri teklifin oylama yapılmadan reddedildiği söyleyen Mümin Altunışık, tutanağın oylanmasına itirazını ifade etti..

MECLİS ÜYELERİ ARASINDA GERGİNLİK!

Mansur Yavaş’ın dün yaptığı konuşmada ‘birlik ve beraberlikten’ söz ettiğini hatırlatan Altunışık, tekliflerin oylanmamasının ‘görevi kötüye kullanmaya’ gireceğini ifade etti.

c1.jpg

Mansur Yavaş da tutanakta maddi bir hata varsa düzeltebileceklerini söyleyerek, “Siz şöyle bir önerge verebilirsiniz, ‘Bundan sonra Mansur Yavaş idare etmesin çoğunluk var’ diyebilirsiniz. Zarar eden şirketlerin yöneticilerinin görevine devam etmesini istiyorsunuz. Belediye Başkanı’nın temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı verdi” şeklinde konuştu.

c2.jpg

AK Parti ve MHP meclis üyelerinden bu açıklamanın ardından itirazların yükselmesi üzerine Mansur Yavaş toplantıya ara verdiğini duyurdu. 

c3.jpg

Mansur Yavaş salondan ayrılırken bazı belediye meclis üyeleri arasında arbede yaşandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.