Erdoğan açıkladı: Kalıcı bedelli geliyor!

Erdoğan açıkladı: Kalıcı bedelli geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı ve bedelli askerlikle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

KALICI BEDELLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalıcı bedelli askerlik sorusuna cevap verirken, bedelli askerlik yaş sınırı, bedelli askerlik şartları gibi önemli konulara değindi. Erdoğan, 'İhtiyaç nedir, yaş sınırı ne olacak, bunları belirledikten sonra adımı atacağız. Gündemimizde var' açıklamasında bulundu. Kalıcı bedelli askerlik gündemde mi? sorusuna Erdoğan, 'Bunu belirleyecek olan siviller olmaktan öte askeri erkan yanıtını verdi.

“BEDELLİ GÜNDEMİMİZDE”

Bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Bedelli askerlik gündemimizde var' dedi.

“TSK İLE OTURUP KONUŞACAĞIZ”

Erdoğan, "Kalıcı bir bedelli askerlikten öte, bedelli askerliğin sınırı, şartları ne olacak? Bunu belirleyecek olan siviller olmaktan öte askeri erkan. Genelkurmay Başkanlığımız bize şu kadar asker gerekiyor dediği zaman biz bu talebi bir kenara koyamayız. Türkiye'de bizim silahlı kuvvetlerimiz ciddi anlamda profesyonel orduya geçmiş durumda. Temennimiz odur ki seçimlerden sonra bunu TSK ile oturup konuşacağız. İhtiyaç nedir, yaş sınırı ne olacak, bunları belirledikten sonra adımını atacağız. Gündemimizde var." dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.