Erdoğan Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Azerbaycan'da

Erdoğan Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kafkas İslam Ordusu'nun teşkili ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerine iştirak etmek için Azerbaycan'a gitti.

Kafkas İslam Ordusu'nun teşkili ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerine iştirak etmek için Azerbaycan'a giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninde iki lider kucaklaştı.

Gençlik Sarayı'nda gerçekleştirilen karşılama töreninde Aliyev, makam aracından inen Erdoğan ile kucaklaştı.  Erdoğan ve Aliyev'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı. 

Mevkidaşı Aliyev ile tören kıtasını denetleyen Erdoğan, askerleri selamladı. 

Heyetlerin takdiminin ardındana askeri geçit törenini izleyen Erdoğan ve Aliyev daha sonra baş başa görüşmeye geçti.  Törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

HAYDAR ALİYEV'İN MEZARINA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyevin mezarını ziyaret etti.

erdogan-029.jpg

Başkent Baküde yer alan Gençlik Sarayındaki resmi karşılama töreninin ardından ikili görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, daha sonrasında eski Cumhurbaşkanı ve İlham Aliyevin babası Haydar Aliyevin mezarını ziyaret edip çelenk bıraktılar.

fot.jpg

Haydar Aliyevin mezarını ziyaret ettikten sona Erdoğan ve Aliyev, önce Türk Şehitliğini ve sonrasında Azerbaycan Şehitliğini ziyaret ederek çelenk bıraktılar.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.