Erdoğan Bolton’un talebini kabul etmedi

Erdoğan Bolton’un talebini kabul etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devleti Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’un görüşme talebini reddetti.

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suriye’deki gelişmeleri görüşmek için bugün Ankara’ya gelmiş ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Ankara'ya gelen Bolton'un ziyareti, beklenenden kısa sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyen Bolton, başkentten ayrılıyor. Erdoğan dakikalar önce partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "John Bolton çok büyük yanlış yapmıştır. Bu noktada asla taviz vermemiz mümkün değil” açıklamasında bulunmuştu.

Bolton bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkan Yardımcısı ve diğer yetkililerle bir araya gelmişti. Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Türkiye'den ayrılıyor.

Bolton hafta sonu İsrail'de terör örgütü PKK/YPG'yi savunan açıklamalar yapmış ve sözleri Ankara'dan yoğun tepki çekmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.