Erdoğan, CHP'nin seçim sloganına atıfta bulundu: "Kafalarında bir Türk baharı var"

Erdoğan, CHP'nin seçim sloganına atıfta bulundu: "Kafalarında bir Türk baharı var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP, İYİ Parti ve SP destekli CHP'nin yerel seçim sloganı olan 'Martın sonu bahar' ile ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Kafalarında bir Türk baharı var" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreninde konuştu. Erdoğan, CHP'nin 31 Mart seçimlerinde kullandığı 'Martın sonu bahar' sloganına atıfta bulunarak, "Hala kafalarında bir Türk baharı özlemi var. Halbuki onların girdiği her yer kara kışa dönmüştür" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Biz yapı olarak girişimciliğe, yenilikçiliğe açık bir milletiz. Peki buna rağmen neden hala hedeflerimizin uzağındayız? Bir an önce neticeye ulaşmak için pek çok şeyi yarıda bırakıyoruz. Son yıllarda bu doğrultuda önemli mesafeler kaydettik.

Yaptığımız ihracatın katma değerini yükseltmemiz gerekiyor. İhracat konusunda da düğüm noktası vardır. İğne ile kuyu kazar gibi çalışmamız gerekiyor. Düğüm çözüldüğünde kanatlanıp uçtuğunuzu görürsünüz. Biz bunu eşiğine gelmiş bir ülkeyiz. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 84,4'e yükseldi. İhracatımız yüzde 5,4 arttı. İhracatımız 15 milyar 273 milyon dolar oldu.

"DİJİTAL DÖNÜŞÜME KRİTİK BİR POLİTİKA OLARAK SAHİP ÇIKIYORUZ"

Dijital dönüşüme kritik bir politika olarak sahip çıkıyoruz. Dijital ekonomiyi de hızlandırmış bulunuyoruz. Dünyaya ne kadar açılırsak hedeflerimize o kadar yaklaşırız. her ne kadar birileri bizi kendi içimize kapamaya çalışsa da bu tuzağa düşmeyeceğiz.

Yerli savunma sanayiindeki güç bize terörle mücadelede başarıyı getirdi. Çok kısa zamanda terörün belini kıracağız. Mesele siyasi ve diplomatik güçse Türkiye sözüne en çok kulak verilen ülkelerin başında geliyor. İstedikleri kadar tuzaklar kursunlar bu tür operasyonlar bizim hedeflerimize ulaşma azmimizi perçinler. Türkiye her üflendiğinde çelme takıldığında yere kapaklanan eski Türkiye değildir."

"KAFALARINDA TÜRK BAHARI VAR"

Erdoğan, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde slogan olarak kullandığı 'Mart'ın sonu bahar' sözüne de atıfta bulundu. Bazılarına göre CHP HDP'nin tam desteğini alabilmek için baharı en çok dağ şartlarının kışta zor şartlar altında olan PKK'nın beklediğine dayandırırken bugün de Erdoğan'dan bir tespit geldi. 

Erdoğan, konuşmasında CHP'nin bahar sloganına atfen Avrupa ülkelerine karşı şunları söyledi: "Hala kafalarında bir Türk baharı özlemi var. Halbuki onların girdiği her yer kara kışa dönmüştür. Seçim sonuçları üzerinden siyasi mühendislik çabalarına girenlerin bakacağı yer bizim rabiamızdır. İşte buyrun Avrupa şehirleri cayır cayır yanıyorlar. Daha çok yanacaksınız. Şimdi kafalarında yüzyılın projesi diye bir şey var. Bu Ortadoğu'yu parçalama projesidir."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.