CHP İstanbul seçimini boykot mu edecek?

CHP İstanbul seçimini boykot mu edecek?

Eski Hürriyet yazarı Murat Yetkin, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi halinde CHP'de boykot baskılarının olduğunu yazdı. 

Eski Hürriyet yazarı Murat Yetkin, İstanbul seçimleri ile ilgili bir yazı kale aldı. Yetkin seçimin iptali halinde CHP içinde oluşan boykotçuların planlarını ele aldı. Yetkin CHP meclisinde yapılan boykot çağrılarına Kılıçdaroğlu'nun sessizce dinlediğini iddia etti. 

Yetkin yazdığı yazısında, milli ve dini değerlerle ilgili bir çok açıklamaları nedeniyle her geçen gün tepki gösterilen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu övdü. 

Yetkin, İmamoğlu'nun bir Kaftancıoğlu projesi olduğuna dair açıklamasında seçimlerin iptali halinde boykotçuların planlarını anlattı. Yetkin şunları kaydetti: "İmamoğlu ile birlikte 31 Mart seçimlerinin siyaset sahnesinde parlattığı isimlerden olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Sandıkta çaldırmadık, masada da çaldırmayacağız” özgüveniyle konuşuyor ama CHP yönetimi üzerindeki “Seçimler tekrarlanırsa boykot edelim” baskısı da artıyor. Boykot yanlıları, seçim tekrarının halkın iradesini “gasp” anlamına geleceğini ve tekrarlanmış seçime katılmanın CHP açısından bu “gaspı kabullenme, hatta ortak olma” demek olacağını öne sürüyorlar."

"BOYKOT ÇAĞRISINA KILIÇDAROĞLU TEPKİ VERMEDEN DİNLEDİ"

Yetkin hatta seçimin iptali halinde boykot konusunun parti meclisinde de gündeme geldiğini aktarırken şu şekilde devam etti: "Son yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında “Boykot” çağrısının bazı üyeler tarafından ayrı ayrı dile getirildiği, tartışıldığı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışmaları herhangi bir tepki vermeden izlediği bilgisi var. CHP kaynakları, parti kurmaylarının hem Çubuk’taki saldırı hem de YSK kararına bağlı olarak senaryo çalışmaları yapıldığını aktarıyor."

YETKİN, HDP'Lİ DEMİRTAŞ'IN TÜRK SİYASETİNDE DOĞAL AKTÖR OLARAK OLARAK BEKLENDİĞİNİ SAVUNDU

Murat Yetkin aynı yazsında CHP'ye bir çok belediyeyi kazanmasında en önemli etken olan PKK'nın siyasi uzantısı HDP hakkında da görüşlerini aktarıyor. Yetkin'e göre Demirtaş'ın seçimlerdeki etkeni Kandil'i rahatsız etti.   
Yetkin yazısında şunları kaydetti; "HDP’nin, daha doğrusu Selahattin Demirtaş’ın konumu. Demirtaş bir ara kendi partisi tarafından gözden çıkarılmış görüntüsüne rağmen, Edirne Cezaevinden 31 Mart seçim sürecinde HDP kitlesinin nispeten sakin durup, sessizce oylarını kullanmasını sağlayan asli etken oldu. Bu sakin etkisini seçim sonrasında da sürdürüyor ve muhtemelen Kandil’i de rahatsız edecek şekilde, cezaevinde olmasına karşın Türk siyasetinin doğal aktörlerinden biri olma özelliği kazanmaya başladı."

YETKİN HÜKÜMETİN PKK İLE ANLAŞMA YAPMA İDDİASINA GİRDİ

Seçimlere 3 gün kala PKK elebaşı Murat Karayılan'ın AK Parti ve MHP karşısında olan yani CHP-İYİ Parti adaylarına oy istemesine değinmeden, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın PKK ile arasına mesafe koyması halinde bunun Devlet Bahçeli'yi tedirgin edeceğini savundu.   

Yetkin, Erdoğan'ın ADD ile PKK konusunda anlaşabileceği iddiasını sürdürdüğü yazsını şu şekilde tamamladı: "Bu özelliğini PKK ile arasına çizgi çekecek düzeye geliştirmesi halinde siyasette daha da etkili olma potansiyeli taşıyor. Bu durum, Suriye’de ABD ile PKK ve uzantılarıyla yaşanan sorunu unutmadan, Erdoğan’ın önünde belli ihtimalleri açık tutarken, Bahçeli’yi tedirgin ediyor."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.