Akşener, Koray Aydın ve Dervişoğlu'nun istifasını istedi

Akşener, Koray Aydın ve Dervişoğlu'nun istifasını istedi

Kurulduğu günden bugüne suların durulmadığı İYİ Parti'de deprem başladı. 31 Mart yerel seçimleri sürecinden sonra parti içindeki kavgada son raunda gelindi. Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun istifasını istedi.

MHP'yi bölemeyince FETÖ tarafından kurulduğu iddialarının devam ettiği İYİ Parti'de deprem gibi bir haber geldi. 

31 Mart yerel seçimler sürecinde hat safhaya çıkan parti içi kavgada son raunda gelindi. İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, seçim sürecinde ittifak ile farklı politikalar çizen Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun istifasını istedi.

SEÇİM YENİLGİSİNE 'SUÇLU' ARANIYOR

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin tam desteklediği CHP adaylarına bir çok büyükşehir kazandırmakla övünen İYİ Parti kendisi ise bir il belediye başkanı kazanamadı. 

Bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı kazandığı yerel seçimlerde sadece ilçe ve belediye başkanlaıklarını alan İYİ Parti'nin son tesellesi ise CHP adayları olan Ankara'yı kazanmakla birlikte şaibeler nedeniyle hukuki sürecin devam ettiği İstanbul ile övünmeye devam etse bile parti içi kavga hiç durmuyor. 

Seçimlerin 'tek kaybedeni' olarak adlandırılan İYİ Parti’de, ‘suçlu’ aranıyor. Bu nedenle Meral Akşener seçim yenilgisini farklı bir alana çekmek için Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nun görevlerinden istifasını istediği öğrenildi. 

İYİ Parti’nin, 31 Mart yerel seçimlerde 24 Haziran'ın da altında oy ve belediye alması partide yeni tartışmalar başlattı.

Tartışmaların odağında ise yerel seçimlerde HDP'nin de tam desteklediği CHP ile yapılan ittifak görüşmelerini yürüten Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu var.

İKİ İSMİN MERAL AKŞENER'E DARBE YAPACAĞI İDDİASI 

İYİ Parti'nin, İzmir, Ankara ve İstanbul’da parti il ve ilçe kurucuları yaptıkları açıklamalarda Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu’na bayrak açtı, iki ismin de partinin Meral Akşener’siz yol alarak darbe yapacağını savundular.

YAPILAN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNDE İSTİŞARE YAPILMADI 

Yapılan açıklamalarda Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in üst kurul delegelerinin yenilenerek olağanüstü kurultaya gidileceği açıklamasının, partinin kurucu unsurlarını diskalifiye etmek ve Akşener’e karşı kurgunun hayata geçmesini sağlamak olduğu ifade edildi. Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nun yaptığı ve HDP'nin de tam desteklediği CHP ile ittifak görüşmelerinin sağlıklı bir istişareye dayanmadan yapıldığının belirtildiği açıklamalarda, İyi Parti’nin ittifaktan alması gereken payı almadığı ve maliyetin ağır olduğu dile getirildi. Açıklamada,partililer kurucu üst kurul delegeleriyle partinin olağanüstü kongreye çağrılması gerektiğini belirttiler.

PARTİDE EKİPÇİLİK YAPTIKLARI İDDİASI 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik’in sahibi olduğu Yeniçağ gazetesi de  seçim sonrası  Aydın ve Dervişoğlu’nu hedef aldı. Gazetenin yazarlarından Orhan Uğuroğlu, “İYİ Parti’de hesap sorma zamanı” başlıklı yazısında ittifak görüşmelerinde adil ve ciddi bir paylaşım olmadığını vurgulayarak Aydın ve Dervişoğlu’nun kendi adamlarını aday yapmak istediklerini belirtti. Uğuroğlu, iki ismin de partide ekipçilik yaptığını öne sürdü. 

KORAY AYDIN'A SANSÜR İDDİALARI 

Meral Akşener’in danışmanı Hakan Ünser’in sahibi olduğu Türkiyem TV’de, 1 Mayıs’taki yayın akışında Koray Aydın’ın ‘Siyasi’ isimli programa konuk olacağını duyurmuş ancak program yayından kaldırılmıştı. Bu basında Koray Aydın’a sansür olarak değerlendirildi. Oysa, Aydın’ın babasının rahatsızlığı nedeniyle programa katılmadığı öğrenildi. Görüşleri alınmak istenen Koray Aydın’ın, tartışmalara cevap vermeyeceği, polemik oluşturacak konulara girmeyeceği, istifa ve kongre çağrılarını partiden istifa edenlerin yaptığını savunduğu öğrenildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.