Erdoğan Fazıl Say’dan özel istekte bulundu

Erdoğan Fazıl Say’dan özel istekte bulundu

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın Truva Sonatı" konserine katılan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir istekte bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, ünlü sanatçı Fazıl Say'ın prömiyerini dinledikten sonra sahneye çıktı ve Say’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet etti.

Ünlü piyanist Fazıl Say'ın Ankara'da düzenlenen Truva Sonatı prömiyerine Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve ABDli Senatör Lindsey Graham katıldı.

Konserin ardından Erdoğan yaptığı konuşmada Fazıl Say’dan Ankara’da Külliye’de operada yapalım isteğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçıyı davet ettiği konuşmasında şunları söyledi:

"Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah, ama şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ve Ankara'yı Kulliyedeki operada yapalım. Diğerini de İstanbul'da Harbiye merkezde yapalım. O da güzel bir sunumla İstanbullulara ve Ankaralıları bir daha bir araya getirir. Fakat arkadaşlarım bana bir sürpriz yaptılar. Tabi Aşık Veysel olunca aramışlar taramışlar "Benim Yarim Kara Topraktır" bunun plağını bulmuşlar. Şimdi ben de bu plağı sevgili Fazıl'a takdim ediyorum."

erdogan-fazil-say.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.