Erdoğan onları götürmedi

Erdoğan onları götürmedi

BMGK’nin toplantısına katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu sefer o isimleri yanında götüremedi. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Amerika Birleşik Devleti’ne giderken bakanlarını ve korumalarını götürememesi dikkat çekti. Erdoğan'a bu ziyarette korumaları da eşlik edemedi.

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulunun New York’taki toplantısına katılmak için ABD’ye giden Erdoğan, Papaz Brunson’ın tutukluğu nedeniyle hesaplarına el konulan ve seyahat yasağı getirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü beraberinde götüremedi.

Erdoğan’a eşlik eden kalabalık koruma ordusu da bu kez ortalıkta görünmedi.

Erdoğan'ın koruma müdürü Muhsin Köse ve diğer korumalarının Türkiye'den ABD'ye hareket eden özel uçağa alınmadı. Bir önceki ABD ziyaretinde aleyhte gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşlarına saldıran Erdoğan’ın korumalarına ABD’de dava açılmış, ayrıca silah satışı da yasaklanmıştı.

Erdoğan, BM 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York'ta konaklayacağı otelin önünde ABD'de yaşayan yandaş Türkler tarafından karşılandı. Amerikan polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı otelin çevresinde, "Başkan Erdoğan Amerika'ya hoş geldin" yazılı tişörtler giyen ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan AKP’liler, sık sık "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Kırmızı beyaz, en büyük Türkiye" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Otele gelişinde makam aracından inen Erdoğan, beraberindeki Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kendisini bekleyenlerin yanına gitti. Bu sırada Erdoğan’a kalabalık özel koruma ordusu yerine ABD polisinin eşlik ettiği görüldü.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.