Erdoğan yeni havalimanının ismini açıkladı!

Erdoğan yeni havalimanının ismini açıkladı!

Son dakika… İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla resmen açılıyor. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açılış törenine vatandaşların yanı sıra dünyanın dört bir yanından 50'nin üzerinde üst düzey konuk katılıyor.

Tören Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başladı.

YILDIRIM: EN BÜYÜK TEBRİĞİ İŞÇİLER HAK EDİYOR

Meclis Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, üçüncü havalimanının açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu havaalanının yapılışı sırasında her alanında bulunan biri olarak gurur duyuyorum. Bu harikulade eseri meydana getirmek için İGA'nın içinde yer alan Cengiz, Kolin ve Limak gruplarına teşekkür ediyor, emekleri için kutluyorum. Karşılaştıkları zorluklar karşısında kararlılıkla çalıştılar. Bu eserin isimsiz kahramanları, mimarlar, mühendisler, gece gündüz demeden çalışan işçilerimiz, emekçilerimizdir. En büyük tebriği onlara ediyor, alkışlarınızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

'CUMHURİYETİN TEMELİNİ BU ESERLE SAĞLAMLAŞTIRIYORUZ'

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Attığımız her damla, yaptığımız her eserle Cumhuriyetin temellerini daha da sağlamlaştırıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de Cumhuriyetimizi geliştirmek için geçtik. Bu mutluluğa ortak olmak için buraya gelen konuk devlet başkanlarına, konuklara ve aziz milletimize teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum"

İLK BİLET CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kullandığı elektrikli araçla bilet işlemlerinin yapıldığı THY kontuvarına giderek görevlilerle sohbet etti. Görevliler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, günün anısına biniş kartı verdi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'ye ait Boeing B777 tipi uçağıyla birlikte İstanbul Yeni Havalimanı'na iniş yaptı. Ekşi, inişin ardından sosyal medya hesabından uçuş ekip ile çekildiği fotoğrafı paylaştı.

Öte yandan eski başbakan Mesut Yılmaz ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören kızı Yelda Demirören ile birlikte tören alanına geldi.

ERDOĞAN YENİ HAVALİMANI'NDA SHUTTLE KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Havalimanı'nın içinde shuttle aracı kullandı. Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan da vardı.

gorsel1-022.jpg

İLK SEFER ANKARA'YA DÜZENLENECEK

Açılış töreninin ardından ilk sefer, 31 Ekim günü saat 11.30'da Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara uçuşuyla gerçekleştirilecek.

THY, ilk seferini bünyesindeki en büyük yolcu uçağı olan 349 kişi kapasiteli Boeing 777-300 tipi geniş gövdeli uçakla icra edecek. İkinci sefer ise yine Boeing’in 737-800 tipi uçağıyla Kıbrıs Ercan Havalimanı'na yapılacak. İstanbul yeni havalimanına ilk iniş yapacak uçak ise, saat 14.15'de Ankara-İstanbul seferini yapan uçak olacak.

THY, ilk aşamada İstanbul yeni havalimanı iç hatlarda Ankara, İzmir, Antalya; dış hatlarda ise Kıbrıs Ercan ve Bakü’ye karşılıklı olmak üzere birer sefer gerçekleştirecek. Seferler zamanla kademeli olarak attırılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN UÇAĞI İNİŞ YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan özel uçak "CAN", saat 16.25'te İstanbul'da açılışı yapılacak havalimanına indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yeni havalimanı apronunda resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer ilgililer karşıladı.

yeni-havalimani1.jpg

ERDOĞAN KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanımızın açılışını yurt dışından gelen kıymetli dostlarımızla birlikte yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bugün Endonezya'da düşen uçakta ölenlere Allah'tan rahmet diliyor, tüm Endonezya halkının başı sağ olsun diyorum" dedi.

erdogan-yeni-havalimani.jpg

İSTANBUL HAVALİMANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Yeni Havalimanı'nın adının İstanbul olacağını açıkladı. Erdoğan'ın açılış konuşmasından satır başları:

"Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanımızın açılışını yurt dışından gelen kıymetli dostlarımızla birlikte yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bugün Endonezya'da düşen uçakta ölenlere Allah'tan rahmet diliyor, tüm Endonezya halkının başı sağ olsun diyorum. Yeni havalimanımızın adını İstanbul verdik. Hava limanımızın ismi hayırlı olsun. Atatürk Havalimanı'mız millet bahçesi olarak halkımızın kullanımına açılacaktır. Atatürk Havalianı faaliyet verdiği alanlarda Atatürk Havalimanı ismi ile hizmet verecektir. Atatürk Havalimanı'nın kapalı alanlarını ülkemizin en büyük fuar alanı haline getireceğiz. Orası Atatürk Havalimanı, burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir.

"Pek çok çevrenin bu projenin sonunun gelip gelmeyeceğini merak ettiğini biliyoruz. Buraları iyi bilirim. Buraların kömür sahası olduğu zamanları iyi bilirim. Burayı havalimanı olarak yapalım ama yetmez dedik. Kuzey Otoyolu ile ilgili olarak, devasa çukurları çevre düzenlemesi suretiyle güzel göller haline getireceğiz. Oralardan geçerken yeşili, gölleri görerek geçmek insanlara keyif verecektir. 2011'de yer belirlenip, inşaat başladığında bile tereddütler devam ediyordu. TV'de kendini beğenen birisi orası çöker diyor. Yumuşak arazi diyor. Bu teknolojinin olduğu yerde yumuşak arazi mi olur? Buraya çakılan kazıklardan haberin var mı? Finansından, inşaatına dünyada eşine az rastlanır bu eseri sizlerle birlikte açıyoruz. İlk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasitesindedir. Bu kapasite tüm etaplar bitince 150 milyon hatta 200 milyona kadar çıkarılabilir."

2028'E KADAR TAMAMLANACAKTIR

Tüm etapların 2028'e kadar tamamlanması öngörülmektedir. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yıl boyunca bu havalimanımız büyümeye devam edecektir. Yatırım bedeli 10 milyar 247 milyon avro. Devlete ödenecek kira bedeli 22 milyar 152 milyon avro olmak üzere vergiler hariç 32,4 milyar avro. Bu projenin finansmanında, herhangi bir Hazine garantisi veya benzeri bir taahhüt söz konusu değildir.  İstanbul Havalimanı'nı sadece ülkemize değil, bölgemize ve dünyaya yaptığımız bir büyük hizmet olarak görüyoruz. Havalimanı hem mimarisi hem inşası hem işletmesi hem finansmanıyla gerçekten ülkemizin yüz akı, dünyada da örnek olacak bir projedir. Atılımlarla, havacılık sektörümüzün cirosu 2,2 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselmiştir.Bölgemizdeki ve dünyadaki tüm dostlarımıza sesleniyorum; gelin hepimiz için huzurlu, güvenli ve müreffeh bir geleceği birlikte inşa edelim."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.